GUSTA PILEĆA JUHA S CHILLIJEM I LIMETOM





Gusta pileća juha s chillijem i limetom 



Sigurni smo da vam se nakon nabrojanih sastojaka na prvi pogled čini da ovo jelo iziskuje dosta vremena i truda. Međutim, to nije slučaj. Nakon što se svi sastojci sjedine i prokuhaju, juha je gotova za najviše 40 minuta. Nalik na japansku miso juhu, sve namirnice koje se koriste u pripremi su zdrave i izvor brojnih vitamina i minerala. Zato je upravo ona naš prijedlog za soup of the day!





Gusta pileća juha s chillijem i limetom 


Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • luk srednje veličine
  • paprika
  • tri režnja češnjaka
  • 600 – 700g pilećih prsa
  • 240 ml pilećeg temeljca
  • konzerva bijelog graha
  • konzerva crvenog graha
  • 1 konzerva pelata
  • 170 g smrznutog kukuruza
  • žličica kima
  • žličica chilli paprike u prahu
  • žličica soli
  • pola žličice papra
  • 280 g grčkog jogurta

Sastojci za serviranje

  • sok od limete
  • naribani sir
  • svježi peršin
  • chilli sos
  • grčki jogurt



Priprema: 


  • Luk, papriku i češnjak nasjeckajte na komadiće. Sjedinite ih i propržite na maslinovom ulju 2-3 minute.
  • Za to vrijeme narežite pileći file na trakice. U zapršku postepeno dodajte sve ostale glavne sastojke osim grčkog jogurta.
  • Promiješajte dok ne nastane kompaktna masa, a potom stavite poklopac i ostavite juhu da se kuha oko 20 minuta. Skinite poklopac i smanjite vatru, a zdjelu ostavite na vatri još 10 minuta.
  • Nakon što se juha u potpunosti skuhala, pažljivo izvadite piletinu i usitnite je na još manje trakice. Potom ih vratite u juhu i dodajte grčki jogurt. Mješajte dok se svi sastojci ne sjedine ravnomjerno.
  • Naposljetku, dodajte sastojke za serviranje po želji. Juhi će pružiti puniji okus, posebno sok od limete i chilli sos.



Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?