GUSTA PILEĆA JUHA S CHILLIJEM I LIMETOM
Gusta pileća juha s chillijem i limetom
Sigurni smo da vam se nakon nabrojanih sastojaka na prvi pogled čini da ovo jelo iziskuje dosta vremena i truda. Međutim, to nije slučaj. Nakon što se svi sastojci sjedine i prokuhaju, juha je gotova za najviše 40 minuta. Nalik na japansku miso juhu, sve namirnice koje se koriste u pripremi su zdrave i izvor brojnih vitamina i minerala. Zato je upravo ona naš prijedlog za soup of the day!
Gusta pileća juha s chillijem i limetom
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- luk srednje veličine
- paprika
- tri režnja češnjaka
- 600 – 700g pilećih prsa
- 240 ml pilećeg temeljca
- konzerva bijelog graha
- konzerva crvenog graha
- 1 konzerva pelata
- 170 g smrznutog kukuruza
- žličica kima
- žličica chilli paprike u prahu
- žličica soli
- pola žličice papra
- 280 g grčkog jogurta
Sastojci za serviranje
- sok od limete
- naribani sir
- svježi peršin
- chilli sos
- grčki jogurt
Priprema:
- Luk, papriku i češnjak nasjeckajte na komadiće. Sjedinite ih i propržite na maslinovom ulju 2-3 minute.
- Za to vrijeme narežite pileći file na trakice. U zapršku postepeno dodajte sve ostale glavne sastojke osim grčkog jogurta.
- Promiješajte dok ne nastane kompaktna masa, a potom stavite poklopac i ostavite juhu da se kuha oko 20 minuta. Skinite poklopac i smanjite vatru, a zdjelu ostavite na vatri još 10 minuta.
- Nakon što se juha u potpunosti skuhala, pažljivo izvadite piletinu i usitnite je na još manje trakice. Potom ih vratite u juhu i dodajte grčki jogurt. Mješajte dok se svi sastojci ne sjedine ravnomjerno.
- Naposljetku, dodajte sastojke za serviranje po želji. Juhi će pružiti puniji okus, posebno sok od limete i chilli sos.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar