TORTELINI CARBONARA
Tortellini carbonara
Carbonara je talijansko jelo koje je iznimno popularno i u Hrvatskoj.
Obuhvaća kuhanu tjesteninu sljubljenu s kremastim umakom na bazi žumanjaka,
sira pecorino i guancialea.
Tortellini carbonara
Sastojci:
- 1 pakiranje tortellina od sira
od 250 g
- 75 g naribanog sira Pecorino
- 3 žumanjka
- 2 kriške guancialea
- sol i papar
Priprema:
1.
Tortelline skuhajte u
vrućoj posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.
2. Žumanjke pomiješajte s naribanim sirom pecorino i dosta papra te
stavite sa strane.
3. Guanciale narežite na manje kockice i prepržite na tavi dok ne
dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i hrskavu teksturu. Izvadite guanciale sa
strane.
4. Na preostalu masnoću u tavi dodajte kuhane tortelline, prelijte
s umakom na bazi sira i žumanjaka i dobro promiješajte. Kuhajte sve zajedno na
laganoj temperaturi par minuta dok se sastojci ne povežu, a žumanjci termički
ne obrade.
5. Ako vam je umak pretjerano gust, u njega možete dodati i nešto
vode u kojem se kuhala tjestenina. Poslužite tortelline tople s prženim
kockicama guancialea i salatom po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar