TJESTENINA S LUKOM





Tjestenina s lukom

 

 

Ukusno jelo možete napraviti tek od nekoliko sastojka – te u jednom loncu. Ova tjestenina s lukom i sirom odličan je dokaz ovoj tvrdnji.

 

 

 

Tjestenina s lukom

 

Sastojci:

 

  • 1 l mesnog temeljca
  • 250 g tjestenine
  • 100 g gruyere sira
  • 65 ml suhog bijelog vina
  • 65 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g maslaca
  • 30 ml biljnog ulja
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 luka
  • 1 žlica umaka Worcestershire
  • ½ čajna žličica sušenog timijana
  • sol i papar po želji

 

 

Priprema:

 

1.      U većoj tavi rastopite maslac, dodajte ulje i prepirjajte luk narezan na tanke trakice. Pirjajte luk oko 20 minuta dok ne omekša i ne dobije lijepu zlatno-žutu boju. Dodajte nasjeckani češnjak i timijan i nastavite pirjati još dvije do tri minute.

2.     Deglazirajte tavu s balzamičnim octom i bijelim vinom – postružite sve komadiće koji su se zalijepili za dno tave. Dodajte suhu tjesteninu, mesni temeljac i umak Worcestershire. Pomiješajte sve zajedno.

3.     Kuhajte tjesteninu 15 do 20 minuta na laganoj temperaturi dok se ne popije višak tekućine i ne postane al dente. Tada dodajte vrhnje za kuhanje i naribani Gruyere. Začinite sa solju i paprom i poslužite sa salatom po želji. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM