TJESTENINA S LUKOM
Tjestenina s lukom
Ukusno jelo možete napraviti tek od nekoliko sastojka – te u jednom
loncu. Ova tjestenina s lukom i sirom odličan je dokaz ovoj tvrdnji.
Tjestenina s lukom
Sastojci:
- 1 l mesnog temeljca
- 250 g tjestenine
- 100 g gruyere sira
- 65 ml suhog bijelog vina
- 65 ml vrhnja za kuhanje
- 30 g maslaca
- 30 ml biljnog ulja
- 3-4 češnja češnjaka
- 2 luka
- 1 žlica umaka Worcestershire
- ½ čajna žličica sušenog
timijana
- sol i papar po želji
Priprema:
1.
U većoj tavi rastopite
maslac, dodajte ulje i prepirjajte luk narezan na tanke trakice. Pirjajte luk
oko 20 minuta dok ne omekša i ne dobije lijepu zlatno-žutu boju. Dodajte
nasjeckani češnjak i timijan i nastavite pirjati još dvije do tri minute.
2. Deglazirajte tavu s balzamičnim octom i bijelim vinom –
postružite sve komadiće koji su se zalijepili za dno tave. Dodajte suhu
tjesteninu, mesni temeljac i umak Worcestershire. Pomiješajte sve zajedno.
3.
Kuhajte tjesteninu 15
do 20 minuta na laganoj temperaturi dok se ne popije višak tekućine i ne
postane al dente. Tada dodajte vrhnje za kuhanje i naribani Gruyere. Začinite
sa solju i paprom i poslužite sa salatom po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar