BRUSCHETTE S RAJČICOM I BOSILJKOM
Bruschette s rajčicom i bosiljkom
Bruskete su savršene za lagani ručak na terasi, predjelo za druženja s prijateljima, ali i kao
snack za one dane kad ne želimo dugo ostajati u kuhinji. Osim što ih je lako
pripremiti, idealne su za iskorištavanje domaćih, sočnih rajčica koje se polako
počinju pojavljivati na tržnicama.
Bruschette s rajčicom i
bosiljkom
Sastojci:
- 1
svježi baget (ili ciabatta)
- 3
zrele rajčice (ili šaka cherry rajčica)
- 1
režanj češnjaka
- Svježi
bosiljak
- Maslinovo
ulje
- Sol i
svježe mljeveni papar
- Opcionalno:
mozzarella ili burrata
Priprema:
- Kruh
narežite na tanke kriške i kratko tostirajte na tavi ili u pećnici dok ne
postane hrskav.
- Rajčice
nasjeckajte na sitne kockice. Ako koristite cherry rajčice, dovoljno ih je
prerezati na četvrtine.
- Dodajte
nekoliko listova svježe narezanog bosiljka, posolite i popaprite, te
prelijte s malo maslinovog ulja. Sve lagano promiješajte.
- Svaku
krišku kruha natrljajte prepolovljenim češnjakom kako bi poprimila laganu
aromu.
- Na
svaki komad kruha stavite žlicu smjese od rajčice i bosiljka. Poslužite.
Savjet:
Za bogatiji okus, možete
dodati svježu mozzarellu, burratu ili nekoliko kapi balzamičnog octa.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar