NJEMAČKA ČOKOLADNA TORTA S ORASIMA I KOKOSOM




Njemačka čokoladna torta s orasima i kokosom

 

 

Sočna torta od čokoladnog biskvita i slatke kreme od kokosa i oraha podrijtelom dolazi iz Njemačke. Kombinacija tropskog kokosa i hrskavih oraha oduševit će vas svojom jednostavnošću i jedinstvenom slatkom aromom. Tortom oduševite svoje najmilije za posebne prigode ili za obična druženja. 

 

 

Njemačka čokoladna torta s orasima i kokosom

 

Sastojci:

 

·        115 g čokolade

·        120 ml vruće vode

·        270 g brašna

·        1 žlica kakao praha

·        1 žličica sode bikarbone

·        ½ žličice praška za pecivo

·        ½ žličice soli

·        284 g omekšanog maslaca

·        400 g šećera

·        4 jaja

·        1½ žličice ekstrakta vanilije

·        240 ml jogurta

 

 

 

Krema od kokosa i oraha:

 

·        320 g šećera

·        360 ml kondeziranog mlijeka

·        3 žumanjka

·        170 g maslaca

·        prstohvat soli

·        300 g kokos

·        120 g oraha

·        ½ žličice ekstrakta vanilije

 

 

 

 

Priprema:

 

 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, U velikoj zdjeli promiješajte čokoladu i vruću vodu, zdjelu držite iznat lonac vruće vode kako bi se otopilo. U zdjeli za miješanje pomoću miksera miksajte maslac i 3/4 šećera dok ne postane svijetle boje. Dodajte žumanjke, jedan po jedan, miksajući nakon svakog. Zatim umiješajte ekstrakt vanilije. Dodajte otopljenu čokoladnu smjesu i miksajte dok se sve ne spoji. Mikserom dodajte trećinu smješavine brašna, a zatim polovicu jogurta. Ponovite s drugom trećinom brašna i ostatkom jogurta. Miksajte dok se sve ne sjedini. 

 

U posebnoj zdjeli izmiksajte bjelanjke u snijeg, polako posipajte preostalom trećinom šećera. Miksajte dok se ne spoji, pa lagano dodajte bjelanjke u smjesu za tijesto. 

 

Tijesto ravnomjerno rasporedite po pripremljenom kalupu i zagladite. Pecite oko 30-35 minuta. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu oko 15 minuta. 

U velikoj tavi pomiješajte šećer, mlijeko i žumanjke. Umutite dok se ne spoji, Dodajte maslac i sol. Kuhajte na vatri uz neprestano miješanje kuhačom dok se maslac ne rastopi i smjesa ne počne kuhati i zgupnjavati se oko 5 minuta. Maknite s vatre.

Umiješajte nasjeckane tostirane orahe, kokos i ekstrakt vanilije. Pustite da se ohladi dok ne postane maziv. 

Tijesto prerežite na 3 sloja, na prvu koru torte premažite sloj kreme od kokosa i oraha, stavite još jedan sloj tijesta i premažite kremom od kokosa i oraha i ponovite još jednom. Stavite da se torta ohladi minimalno jedan sat ili preko noći.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA