MESNE OKRUGLICE S RICOTTA SIROM




Mesne okruglice s ricotta sirom

 

 

Mesne okruglice s ricotta sirom su ukusna i sočna inačica "običnih" mesnih okruglica. Ricotta im daje kremastu i nježnu teksturu, zbog čega su laganije od klasičnih "ćufti", a okus im je – odličan. Možete ih raditi s mljevenom puretinom, junetinom, svinjetinom ili s kombinacijom mesa po vašem izboru.

 

 

Mesne okruglice s ricotta sirom

 

Sastojci:

 

Za okruglice:

 

  • 450 g mljevene puretine ili junetine
  • 125 g ricotta sira
  • 60 g parmezana
  • 30 g panko mrvica
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica soli
  • 1/2 čajne žličice talijanske ili mediteranske mješavine začina
  • maslinovo ulje, za namastiti lim

 

 

 

Za umak:

 

  • 800 ml gotovog umaka od rajčice (može i kupovnog)
  • 15 g panko mrvica
  • 30 g parmezana
  • 2 čajne žličice maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica peršina, nasjeckanog na sitno

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2.     Pomiješajte sve sastojke za mesne okruglice i oblikujte 20-ak manjih okruglica.

3.     Namastite vatrostalnu posudu za pečenje maslinovim uljem i rasporedite okruglice.

4.     Pecite 20-25 minuta na sredini pećnice. Nježno odvojite okruglice od lima ako su se zapekle. Nemojte ugasiti pećnicu.

5.     Gotovi umak od rajčice izlijte u vatrostalnu posudu s okruglicama i dobro promiješajte.

6.    Pomiješajte panko mrvice, parmezan, 2 čajne žličice maslinovog ulja i peršin u maloj posudi. Posipajte mesne okruglice u umaku pripremljenom smjesom.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA