MESNE OKRUGLICE S RICOTTA SIROM
Mesne okruglice s ricotta sirom
Mesne
okruglice s ricotta sirom su ukusna i sočna inačica
"običnih" mesnih okruglica. Ricotta im daje kremastu i nježnu
teksturu, zbog čega su laganije od klasičnih "ćufti", a okus im je –
odličan. Možete ih raditi s mljevenom puretinom, junetinom, svinjetinom ili s
kombinacijom mesa po vašem izboru.
Mesne okruglice s ricotta sirom
Sastojci:
Za okruglice:
- 450 g mljevene puretine ili
junetine
- 125 g ricotta sira
- 60 g parmezana
- 30 g panko mrvica
- 1 čajna žličica češnjaka u
prahu
- 1 čajna žličica soli
- 1/2 čajne žličice talijanske
ili mediteranske mješavine začina
- maslinovo ulje, za namastiti
lim
Za umak:
- 800 ml gotovog umaka od rajčice
(može i kupovnog)
- 15 g panko mrvica
- 30 g parmezana
- 2 čajne žličice maslinovog ulja
- 1 čajna žličica peršina,
nasjeckanog na sitno
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
200 stupnjeva.
2. Pomiješajte sve sastojke za mesne okruglice i oblikujte 20-ak
manjih okruglica.
3. Namastite vatrostalnu posudu za pečenje maslinovim uljem i
rasporedite okruglice.
4.
Pecite 20-25 minuta na
sredini pećnice. Nježno odvojite okruglice od lima ako su se zapekle. Nemojte
ugasiti pećnicu.
5. Gotovi umak od rajčice izlijte u vatrostalnu posudu s
okruglicama i dobro promiješajte.
6. Pomiješajte panko mrvice, parmezan, 2 čajne žličice maslinovog
ulja i peršin u maloj posudi. Posipajte mesne okruglice u umaku pripremljenom
smjesom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar