KOLAČIĆI S MAKADIJOM I BIJELOM ČOKOLADOM




Kolačići s makadamijom i bijelom čokoladom

 

 

Kolačići s bijelom čokoladom i makadamijom mekani su, puni i savršenog okusa. Pripremaju se jednostavno, od uobičajenih sastojaka, a ne treba vam ni kalup ili ikakvo predznanje o pečenju.

 

 

 

Kolačići s makadamijom i bijelom čokoladom

 

Sastojci:

 

  • 345 g maslaca, omekšalog
  • 270 g smeđeg šećera
  • 100 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 4 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 420 g brašna
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 1 čajna žličica soli
  • 200 g bijele čokolade, zdrobljene u komadiće
  • 150 g oraha makadamije

 

 

Priprema:

 

 

1.      Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.

2.     Miksajte maslac i sav šećer električnom miješalicom dok dobijete pjenastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim umiješajte vaniliju i miješajte dok se sve ne sjedini.

3.     U drugu zdjelu prosijte brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo i sol. Suhu smjesu dodajte mokrim sastojcima, u više navrata, i miješajte nakon svakog dodavanja.

4.     Kada se tijesto sjedini, rukom umiješajte makadamija orahe i bijelu čokoladu i miješajte dok se ravnomjerno ne raspodijele.

5.     Žlicom vadite smjesu na nepodmazan lim za pečenje, ostavljajući razmak između hrpica smjese.

6.    Pecite 9 do11 minuta. Provjerite i prije da vam kolačići ne zagore.

7.     Ostavite kekse u limu da se hlade 2 minute, a zatim ih prebacite na žičanu rešetku za hlađenje.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?