KOLAČIĆI S MAKADIJOM I BIJELOM ČOKOLADOM
Kolačići s makadamijom i bijelom čokoladom
Kolačići
s bijelom čokoladom i makadamijom mekani su, puni i savršenog okusa. Pripremaju
se jednostavno, od uobičajenih sastojaka, a ne treba vam ni kalup ili ikakvo
predznanje o pečenju.
Kolačići s makadamijom i bijelom čokoladom
Sastojci:
- 345 g maslaca, omekšalog
- 270 g smeđeg šećera
- 100 g šećera
- 2 velika jaja
- 4 čajne žličice ekstrakta
vanilije
- 420 g brašna
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 2 čajne žličice praška za
pecivo
- 1 čajna žličica soli
- 200 g bijele čokolade,
zdrobljene u komadiće
- 150 g oraha makadamije
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
175 stupnjeva.
2. Miksajte maslac i sav šećer električnom miješalicom dok dobijete
pjenastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim umiješajte vaniliju i
miješajte dok se sve ne sjedini.
3.
U drugu zdjelu
prosijte brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo i sol. Suhu smjesu dodajte
mokrim sastojcima, u više navrata, i miješajte nakon svakog dodavanja.
4. Kada se tijesto sjedini, rukom umiješajte makadamija orahe i
bijelu čokoladu i miješajte dok se ravnomjerno ne raspodijele.
5.
Žlicom vadite smjesu
na nepodmazan lim za pečenje, ostavljajući razmak između hrpica smjese.
6. Pecite 9 do11 minuta. Provjerite i prije da vam kolačići ne
zagore.
7. Ostavite kekse u limu da se hlade 2 minute, a zatim ih prebacite
na žičanu rešetku za hlađenje.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar