GRČKA SALATA S NJOKIMA
Grčka salata s njokima
Grčka
salata s njokima toplo je glavno jelo od jednostavnih sastojaka, a njezina je
tajna u jednostavnosti i odlično odabranim namirnicama koje se provjereno dobro
slažu.
Grčka salata s njokima
Sastojci:
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 glavica crvenog luka,
narezanog na kockice
- 400 g pelata, zgnječenih
- 250 g cherry rajčica,
prepolovljenih
- 185 g crnih maslina bez
koštica, ocijeđenih
- 1 kg svježih njoka
- 200 g mladog špinata
- 15 g svježih listića bosiljka,
opranih i natrganih
- 100 g feta sira
- 1 čajna žličica sušenog
bosiljka
- 1 čajna žličica sušenog origana
- 100 ml vode
- sol i papar, po želji
Priprema:
1.
U tavi zagrijte ulje
pa dodajte luk i pržite ga oko dvije minute. Dodajte pelate, cherry rajčice,
sušeni bosiljak i origano, masline i 100 ml vode. Kuhajte 5 do 8 minuta.
Začinite po želji.
2. Istovremeno skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Zadnjih
30 sekundi dodajte i špinat u vodu s njokima.
3. Ocijedite njoke i špinat i zalijte ih umakom od rajčice.
Umiješajte polovicu svježeg bosiljka.
4. Podijelite njoke u zdjelice ili tanjure, pospite izmrvljenim
feta sirom i ukrasite preostalim svježim bosiljkom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar