NJOKI U KREMASTOM UMAKU S BURRATOM




Njoki u kremastom umaku s burratom

 

 

Njoki u kremastom umaku od rajčice i s dodatkom burate svojevrsna varijacija je popularnog recepta pasta alla votka. Iako se votka ne osjeća u umaku, produbljuje njegov okus. Dobar tek!

 

 

 

Njoki u kremastom umaku s burratom

 

 

Sastojci:

 

  • 600 g njoka
  • 375 ml pirea od rajčice
  • 125 ml vrhnja za kuhanje
  • 120 g burrate
  • 80 ml votke
  • 60 g maslaca
  • 1 manji luk
  • sol i papar po želji
  • naribani parmezan po želji
  • svježi peršin za posluživanje

 

 

 

Priprema:

 

1.      Rastopite maslac u većoj tavi ili loncu. Na njemu prepržite kockice nasjeckanog luka – pirjajte oko pet minuta dok ne omekšaju. Podlijte luk votkom i pustite da se sve zajedno kuha oko dvije minute, dok alkohol ne ispari.

2.     Dodajte pire od rajčice, sol i papar te pustite da umak zavrije. Potom smanjite temperaturu i nastavite kuhati još 10 do 15 minuta. Potom ulijte vrhnje za kuhanje i nastavite kuhati još pet minuta.

3.     Kada je umak pri kraju, skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Bit će vam dovoljno dvije do četiri minute u zakuhaloj vodi da ih termički obradite. Ocijedite kuhane njoke i prebacite ih u topli umak te dodajte natrganu burratu i sve dobro promiješajte.

4.     Servirajte njoke s malo svježih listića peršina, a ljubitelji sira mogu dodati i nešto naribanog parmezana. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?