WALDORF SALATA NA DRUGAČIJI NAČIN
Waldorf salata na drugačiji način
Waldorfska salata je slatko-slana kombinacija sastojaka koja plijeni
pažnju na brojnim stolovima zahvaljujući svom upečatljivom načinu serviranja na
listovima zelene salate. Ova šarolika salata veliku je
popularnost stekla u Sjedinjenim
Američkim Državama, gdje je i nastala, dok se na našim prostorima već
godinama lagano probija na scenu.
Waldorf salata
Sastojci za četiri osobe:
·
150 g oraha
·
3 rebra
stabljike celera
·
20-ak bobica borovnice
·
200 g
gorgonzole
·
3 jabuke
Granny Smith ili slatke crvene
·
9 žlica
majoneze
·
3 žlice
limunova soka
·
Sol
·
Papar
·
3 lista
zelene salate
·
nekoliko
listova crvenog radiča
Priprema:
Orahe prepržite na suhoj tavi. Odrežite bijele dijelove sa
stabljika celera, a stabljike zatim ogulite i fino nasjeckajte na kockice malo
veće od centimetar. Borovnice operite, a možete ih i prerezati. Orahe
nasijecite na četvrtine. Jabuke po želji ogulite, narežite na kockice i
prelijte limunovim sokom da ne potamne. U zdjeli pomiješajte celer, borovnice,
jabuke i orahe, dodajte majonezu i na kockice narezanu gorgonzolu te sve još
dobro izmiješajte i kušajte. Limunov sok se ne bi smio previše osjetiti. Na svaki
tanjur položite veliki list zelene salate i na njega poslužite salatu.
Priprema: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar