WALDORF SALATA NA DRUGAČIJI NAČIN




Waldorf salata na drugačiji način

 

 

Waldorfska salata je slatko-slana kombinacija sastojaka koja plijeni pažnju na brojnim stolovima zahvaljujući svom upečatljivom načinu serviranja na listovima zelene salate. Ova šarolika salata veliku je popularnost stekla u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je i nastala, dok se na našim prostorima već godinama lagano probija na scenu.

 

 

Waldorf salata

 

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       150 g oraha

·        3 rebra stabljike celera

·       20-ak bobica borovnice

·        200 g gorgonzole

·        3 jabuke Granny Smith ili slatke crvene

·        9 žlica majoneze

·        3 žlice limunova soka

·       Sol

·        Papar

·        3 lista zelene salate

·        nekoliko listova crvenog radiča

 

 

Priprema:

 

Orahe prepržite na suhoj tavi. Odrežite bijele dijelove sa stabljika celera, a stabljike zatim ogulite i fino nasjeckajte na kockice malo veće od centimetar. Borovnice operite, a možete ih i prerezati. Orahe nasijecite na četvrtine. Jabuke po želji ogulite, narežite na kockice i prelijte limunovim sokom da ne potamne. U zdjeli pomiješajte celer, borovnice, jabuke i orahe, dodajte majonezu i na kockice narezanu gorgonzolu te sve još dobro izmiješajte i kušajte. Limunov sok se ne bi smio previše osjetiti. Na svaki tanjur položite veliki list zelene salate i na njega poslužite salatu.

 

 

Priprema: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?