LIMUN ŠNITE




Limun šnite

 

 

Kako nam se sunce konačno osmjehnulo - ovo je pravi kolač za sve tople dane! Osvježavajuć je i ukusan, a priprema je jednostavna i brza. Ovaj desert s osvježavajućim okusom citrusa, donosi čaroliju svakom okusu. Također, mekane i sočne kocke savršene su za sve ljubitelje limuna.

 

 

 

Limun šnite

 

Sastojci:

 

Za tijesto:

 

  • 9 bjelanjaka
  • 30 dag šećera
  • 3 rebra čokolade
  • 37,5 dag oraha
  • 3 – 4 žlice brašna

 

 

Za fil:

 

  • 9 žumanjaka
  • 37,5 šećera u prahu
  • 1 limun – sok i korica
  • 37,5 dag putra
  • rum – prema želji za poškropiti oblatne

 

 

 

Priprema:

 

 

Zagrijte pećnicu na 170C.

 

 

Tijesto:

 

Umutite čvrsti snijeg od bjelanjka. Sve ostale sastojke posebno izmiješajte u smjesu pa postepeno žlicom dodajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu sipajte na nauljen i pobrašnjen kalup ili na masni papir za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

 

 

 

Fil:

 

žumanjke i šećer u prahu kuhajte na pari (ali ne predugo). Ohladite smjesu, dodajte koricu i sok limuna te umiješajte dobro izmiksani maslac u kremu. Oba dvije oblatne poškropite rumom i rasporedite na njih kremu. Pečeno tijesto položite na jednu oblatnu s kremom te poklopite s drugom oblatnom premazanom kremom tako da dobijete redove: prva oblatna, krema, pečeno tijesto, krema i druga oblatna. Opteretite kolač nekim predmetom (npr. knjigom) na dva sata da se stisne.

Režite na kocke ili rombove, prema želji.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA