LIMUN ŠNITE
Limun šnite
Kako nam se
sunce konačno osmjehnulo - ovo je pravi kolač za sve tople dane! Osvježavajuć
je i ukusan, a priprema je jednostavna i brza. Ovaj desert s osvježavajućim
okusom citrusa, donosi čaroliju svakom okusu. Također, mekane i sočne kocke
savršene su za sve ljubitelje limuna.
Limun
šnite
Sastojci:
Za tijesto:
- 9 bjelanjaka
- 30 dag šećera
- 3 rebra čokolade
- 37,5 dag oraha
- 3 – 4 žlice brašna
Za fil:
- 9 žumanjaka
- 37,5 šećera u prahu
- 1 limun – sok i korica
- 37,5 dag putra
- rum – prema želji za poškropiti
oblatne
Priprema:
Zagrijte
pećnicu na 170C.
Tijesto:
Umutite
čvrsti snijeg od bjelanjka. Sve ostale sastojke posebno izmiješajte u smjesu pa
postepeno žlicom dodajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu sipajte na nauljen i
pobrašnjen kalup ili na masni papir za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko
20 minuta.
Fil:
žumanjke
i šećer u prahu kuhajte na pari (ali ne predugo). Ohladite smjesu, dodajte
koricu i sok limuna te umiješajte dobro izmiksani maslac u kremu. Oba dvije
oblatne poškropite rumom i rasporedite na njih kremu. Pečeno tijesto položite
na jednu oblatnu s kremom te poklopite s drugom oblatnom premazanom kremom tako
da dobijete redove: prva oblatna, krema, pečeno tijesto, krema i druga oblatna.
Opteretite kolač nekim predmetom (npr. knjigom) na dva sata da se stisne.
Režite
na kocke ili rombove, prema želji.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar