Postovi

Prikazuju se postovi od srpnja 27, 2025

KAKO SE RIJEŠITI PERUTI?

Slika
Kako se riješiti peruti     Neki imaju problema s peruti samo u određeno doba godine, a neki nažalost imaju ovaj problem kroz cijelu godinu. Kada se čini kao da ništa ne pomaže, provjerite jeste li iscrpili sve opcije ili postoji nešto što niste probali.       Promijenite prehranu Probleme na vanjskom izgledu se puno puta može riješiti tako da popravite zdravlje. Tako se i situacija s peruti može smiriti ako promijenite prehranu.  Dvije namirnice   koje su posebno  problematične po ovom pitanju su šećer i ugljikohidrati.   To ne znači da morate otići u drugu krajnost i izbaciti ih u potpunosti, samo ih pokušajte smanjiti. Uz to,  preporučuje se unos hrane bogate cinkom  (sjemenke bundeve, orašasti plodovi, crveno meso).     Češće perite kosu ako to već ne radite Nažalost kosu ćete morati prati češće od jednom tjedno. Uvedite dodatna pranja kroz tjedan, njih  2 do 3 tjedno  ...

ŠPANJOLSKA RIŽA

Slika
Španjolska riža     Španjolska riža je tradicionalni način pripreme riže u sjevernom dijelu Meksika. Vjeruje se da je jelo dobilo ime jer su španjolski istraživači donijeli rižu u Meksiko iz Azije, i pokazali im kako se sprema.       Španjolska riža     Sastojci:   500 ml pilećeg temeljca 350 g riže dugog zrna 250 g šalše 1 luk biljno ulje po želji       Priprema:   1.       Zagrijte malo ulja u tavi i na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte luk oko pet minuta dok ne omekša. 2.      Dodajte rižu i tostirajte je u tavi s lukom u trajanju oko dvije minute. Potom je podlijte s pilećim temeljcem i šalšom. Kada tekućina zavrije, smanjite temperaturu, pokrijte lonac i kuhajte rižu oko 20 minuta, odnosno dok se termički ne obradi do kraja. 3.      Poslužite kuhanu rižu sa začinskim biljem po žel...

ZAŠTO UVIJEK IMAMO MJESTA ZA DESERT?

Slika
Zašto uvijek imamo mjesta za desert?     Koliko ste se puta našli u situaciji da nakon obilnog obroka pomislite: „Ne mogu više ni zalogaj”, samo da biste nekoliko minuta kasnije s oduševljenjem prihvatili desert? Čini se da uvijek postoji taj misteriozni dodatni prostor za nešto slatko, bez obzira na to koliko smo se prethodno najeli.         Zamislite ovo: upravo ste završili raskošan ručak. Bilo je savršeno – fina juha, glavno jelo, kremasti umaci, hrskavi prilog… osjećate da više ne možete ni zalogaj pojesti. A onda stiže desert. I, nekim čudom,  odjednom imate mjesta za još.  Kako je to moguće? Ne, nije riječ o iluziji. Znanost zapravo ima odgovor na ovaj misteriozni "drugi želudac" koji se aktivira  čim ugledamo nešto slatko . Fenomen se zove  "senzorno specifična sitost" , što znači da se zasićenost jednim tipom hrane ne odnosi automatski na sve druge vrste okusa. Nakon obilnog slanog obroka, naše ti...

ČOKOLADNI MOUSSE

Slika
Čokoladni mousse     Recept za čokoladni mousse stvoren je za sve one koji vole slastice za koje nije potrebna pećnica i za koje treba izdvojiti malo vremena. Isprobajte čokoladnu pjenastu kremu u čaši za koju vam ne treba više od 15 minuta.       Čokoladni mousse   Sastojci:   300 grama kvalitetne tamne čokolade (oko 70 posto kakaa) 3 jaja ¼ šalice (oko 55 g) šećera 1 žlica kakaa u prahu (bez grudica) 300 ml slatkog vrhnja (vrhnja za šlag) Malo naribane čokolade za ukras       Priprema:   Čokoladu otopite na pari ili u lončiću na vrlo laganoj vatri. Kada se potpuno rastopila maknite je s vatre i ostavite da se malo rashladi. U zdjeli izmiješajte jaja i šećer te mikserom miješajte oko 5 minuta ili dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena. U smjesu dodate otopljenu čokoladu i kakao u prahu te sve zajedno izmiksajte dok n...

20 RAZLOGA ZAŠTO JE DOBRO BITI ŽENA

Slika
20 razloga zašto je dobro biti žena     Možda smo pristrani, ali biti žena se čini kao da je puno bolje nego biti muškarac. Često to možete vidjeti da djevojke dijele u zadnje vrijeme na društvenim mrežama kada pokazuju svoje male ženske aktivnosti u kojima uživaju svaki dan i koje ih čine sretnima.         Žene žive dulje od muškaraca Imaju bolje razvijenu intuiciju od muškaraca Ženski odjeli u dućanima su uvijek veći – što znači i više izbora Možemo staviti šljokice od glave do pete Uz pomoć šminke se možemo transformirati u drugu osobu Bolje smo u davanju poklona Spremanje za izlazak s frendicama je posebno iskustvo Imamo visoku toleranciju na bol Češće znamo pokazati emocije nego muški dio populacije Bolje smo u obavljanju više stvari istovremeno Donosimo na svijet novi život Bolje pamtimo nego dečki Ponašamo se odraslije Ljudi će nam brže priteći u pomoć Možemo plakati bez da zbog toga dr...

PILETINA U LJUTOM UMAKU OD RAJČICA

Slika
Piletina u ljutom umaku od rajčica     Basilicata, iz koje stiže ovaj recept, regija je na jugu Italije poznata po peperoncinima, talijanskim ljutim papričicama, koje i od najobičnijeg jela naprave – posebno.       Piletina u ljutom umaku od rajčica   Sastojci:   1 pileća prsa, bez kosti i kože 300 g paradajza iz konzerve 1 luk 100 ml bijelog vina 1 ljuta papričica ili feferon, nasjeckana na sitno maslinovo ulje sol papar svježi bosiljak peršin       Priprema:   1.       Luk ogulite, nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju. 2.      Pileća prsa narežite na veće komade. Pržite ih s lukom dok ne dobiju zlatnu boju. 3.      Ulijte bijelo vino i kuhajte dok gotovo sasvim ne ispari. Umiješate pelate i papričicu, posolite, popaprite i pustite da se kuha 10 do 20 minuta. 4.    ...

SLUŠAJTE SEBE - ŽENSKA INTUICIJA

Slika
Slušajte sebe – ženska intuicija     Koliko ste puta osjetile da trebate donijeti određenu odluku, iako su svi logični argumenti govorili suprotno? Ponekad su to sitne stvari poput biranja dužeg puta do kuće, umjesto prečaca, a ponekad velike poput izbora partnera ili mjesta gdje ćete živjeti.  Ženska intuicija  tajanstveni je unutarnji glas koji nas vodi, upozorava i pomaže nam donositi odluke. No, treba ga naučiti slušati. To je ono kada vam kažu:  Slušaj sebe.       Što je intuicija i zašto je žene jače osjećaju?   Intuicija se često opisuje kao „šesto čulo“, no zapravo je riječ o sposobnosti nesvjesnog procesuiranja informacija. Naše tijelo i um skupljaju bezbroj sitnih podataka koje svjesno ne registriramo, ali ih mozak ipak obrađuje i pretvara u osjećaj koji popularno nazivamo tuđicom  „gut feeling“  – instinktivan dojam o nekoj situaciji, osobi ili odluci.       Kako prep...