MESNA ŠTRUCA PUNJENA JAJIMA
Mesna štruca punjena jajima
Ova kombinacija mekanog mesa i kuhanih jaja u
sredini ne samo da izgleda atraktivno prilikom rezanja, već i oduševljava
bogatim okusima. Idealno je jelo za obiteljski ručak koje će svi rado pojesti,
a uz prilog po izboru postat će pravi hit na blagdanskom stolu.
Mesna štruca punjena jajima
Sastojci:
·
700
g mljevenog mesa (ja sam upotrebljavala pola junetine, pola svinjetine)
·
1
glavica luka
·
2
režnja češnjaka
·
20
g pancete
·
peršin
·
krušne
mrvice
·
5
jaja
·
5
većih krumpira
·
2
šake graška (možete upotrebljavati smrznuti, a u sezoni svježi)
·
sol
·
papar
·
suncokretovo
ulje
·
maslinovo
ulje
Priprema:
1.
Luk,
češnjak, peršin i pancetu sitno narežite. Ja sam ih sve zajedno usitnila u
blenderu. Stavite ih dinstati na maslinovo ulje - samo da zamirišu. Pazite da
vam ne zagori. Neka vam se smjesa malo ohladi prije dodavanja mljevenom mesu.
Ne mora u potpunosti.
2.
U
posudu stavite mljeveno meso, posolite i popaprite. Dodajte mljevenu crvenu
papriku, jaje i smjesu od luka, češnjaka, peršina i pancete. Dodajte malo ulja
i krušne mrvice - koliko je potrebno da se smjesa poveže.
3.
Dobro
promiješajte sve sastojke - najbolje rukama - i ostavite malo smjesu da
odstoji.
4.
Skuhajte
na tvrdo četiri jaja. Jaja stavite u hladnu vodu i kada voda prokuha, kuhajte
još deset minuta. Tako ćete znati da su jaja dobro skuhana.
5.
Na
papiru za pečenje stavite pola smjese mljevenog mesa i rukama razvaljajte na
debljinu od otprilike 1 cm. Po sredini stavite kuhana i oguljena jaja, a na
jaja ostatak smjese. Možete se poslužiti papirom za pečenje pri formiranju
štruce tako da zamotate kao bombon i formirate štrucu.
6.
Mesnu
štrucu stavite peći na 190 stupnjeva otprilike 60-70 minuta. Možete ju peći na
papiru za pečenje ili na plehu koji ste dobro nauljili.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar