MESNA ŠTRUCA PUNJENA JAJIMA





Mesna štruca punjena jajima

 

 

Ova kombinacija mekanog mesa i kuhanih jaja u sredini ne samo da izgleda atraktivno prilikom rezanja, već i oduševljava bogatim okusima. Idealno je jelo za obiteljski ručak koje će svi rado pojesti, a uz prilog po izboru postat će pravi hit na blagdanskom stolu.

 

 

 

Mesna štruca punjena jajima

 

Sastojci:

 

·        700 g mljevenog mesa (ja sam upotrebljavala pola junetine, pola svinjetine)

·        1 glavica luka

·        2 režnja češnjaka

·        20 g pancete

·        peršin

·        krušne mrvice

·        5 jaja

·        5 većih krumpira

·        2 šake graška (možete upotrebljavati smrznuti, a u sezoni svježi)

·        sol

·        papar

·        suncokretovo ulje

·        maslinovo ulje

 

 

 

Priprema:

 

1.     Luk, češnjak, peršin i pancetu sitno narežite. Ja sam ih sve zajedno usitnila u blenderu. Stavite ih dinstati na maslinovo ulje - samo da zamirišu. Pazite da vam ne zagori. Neka vam se smjesa malo ohladi prije dodavanja mljevenom mesu. Ne mora u potpunosti.

 

2.     U posudu stavite mljeveno meso, posolite i popaprite. Dodajte mljevenu crvenu papriku, jaje i smjesu od luka, češnjaka, peršina i pancete. Dodajte malo ulja i krušne mrvice - koliko je potrebno da se smjesa poveže.

 

3.     Dobro promiješajte sve sastojke - najbolje rukama - i ostavite malo smjesu da odstoji.

 

 

4.      Skuhajte na tvrdo četiri jaja. Jaja stavite u hladnu vodu i kada voda prokuha, kuhajte još deset minuta. Tako ćete znati da su jaja dobro skuhana.

 

5.     Na papiru za pečenje stavite pola smjese mljevenog mesa i rukama razvaljajte na debljinu od otprilike 1 cm. Po sredini stavite kuhana i oguljena jaja, a na jaja ostatak smjese. Možete se poslužiti papirom za pečenje pri formiranju štruce tako da zamotate kao bombon i formirate štrucu.

 

6.     Mesnu štrucu stavite peći na 190 stupnjeva otprilike 60-70 minuta. Možete ju peći na papiru za pečenje ili na plehu koji ste dobro nauljili.

 

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE