TJESTENINA SA ŠPAROGAMA I PANCETOM
Tjestenina sa šparogama i pancetom
Tjestenina
sa šparogama i pancetom jelo je prepuno okusa temeljeno na dva jednostavna sastojka i
njihovom božanstvenom sljubljivanju. Dobar tek!
Tjestenina
sa šparogama i pancetom
Sastojci:
- 500 g tjestenine po izboru
- 2 žlice biljnog ulja
- 300 g pancete, narezane na
kockice
- 1 čajna žličica svježe
mljevenog crnog papra
- 12 šparoga, očišćenih i
blanširanih
- 3 velika jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- 110 g parmezana, svježe
naribanog, plus ekstra za posluživanje
- šaka svježeg peršina,
nasjeckanog
Priprema:
1.
U loncu zakuhajte vodu
i kratko blanširajte šparoge, 2 do 3 minute.
2. U drugom loncu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
3. Dok se tjestenina kuha, zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i
dodajte biljno ulje. Pržite kockice pancete 3 do 4 minute pa ih začinite svježe
mljevenim crnim paprom.
4.
Šparoge narežite na
komade duljine otprilike 3 centimetra i ubacite ih u tavu s pancetom. Miješajte
na vatri još oko 1 do 2 minute, tek toliko da se šparoge zagriju.
5. Umutite jaja.
6. Kuhanu tjesteninu ocijedite i vratite u lonac u kojem se kuhala.
Ostavite malo vode od kuhanja.
7.
Dodajte pancetu i
šparoge u lonac s tjesteninom. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 1
minutu, a zatim dodajte jaja, parmezan i vodu od kuhanja te kuhajte 30 sekundi
do 1 minutu uz stalno miješanje dok jaja ne budu kuhana.
8. Dodajte nasjeckani peršin, rasporedite na tanjure za
posluživanje, naribajte još malo parmezana i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar