Postovi

Prikazuju se postovi od ožujka 9, 2025

ŠARLOTA S JAGODAMA

Slika
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a405/Torta-sarlota-s-jagodama.html ŠARLOTA S JAGODAMA  Sastojci: • 450 g jagoda • 400 g piškota  • 200 ml mlijeka  • 3 žlice ruma • 2 žlice likera od limuna po želji  • 6 listića želatine  • 500 g pisanog svježeg sira  • 150 g jogurta  • 2 žličice naribane limunove korice  • 400 ml slatkog vrhnja  Priprema: Operite i očistite voće, odvojite 300 g jagoda pa ih narežite na osmine. Pomiješajte ih s likerom i žlicom šećera te ostavite da odstoje. Namočite želatinu da omekša.  Svježi sir izmiješajte s jogurtom, preostalim šećerom i limunovom koricom, otopite želatinu pa je dodajte u kremu. Kad se krema počne želirati dodajte joj tučeno slatko vrhnje.  Odvojiti 350 g kreme u drugu zdjelu, a u ostatak umiješajte zašećerene jagode. Dio piškota umočite cijele u smjesu mlijeka i ruma pa ih slažite tako se popuni dio kalupa. Uz stranicu kalupa poredajte piškote koje st...

CRUMBLE S JAGODAMA

Slika
https://www.google.com/amp/s/sensa.story.hr/Sretna-kuhinja/Recepti/amp/a25323/Recept-za-crumble-s-jagodama.html CRUMBLE S JAGODAMA Sastojci: • 500 g jagoda • 50 g šećera • 30 g mljevenih badema  • 2 žličice ekstrakta vanilije  Za posip: • 100 g glatkog brašna  • 1 žličica praška za pecivo  • 70 g hladnog maslaca  • 100 g listića badema  • 70 g smeđeg šećera  Priprema: Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.  Dublju keramičku posudu premažite maslacem.  Jagode operite i prepolovite ili narežite na četvrtine ovisno o veličini. Pospite jagode šećerom, mljevenim bademima i prelijte ekstraktom vanilije pa sve dobro promiješajte. Rukama pomiješajte kockice hladnog maslaca i smjesu brašna i praška za pecivo.  Kada dobijete mrvičastu smjesu vilicom umiješajte listiće badema i smeđi šećer.  Rasporedite posip po jagodama. Pecite pola sata dok posip ne poprimi zlatnu boju.  Pustite da crumble odstoji 10 minuta prije posluživanja....

ŽGVACET S PALENTOM I SALATOM OD KUPUSA S MRKVOM

Slika
https://story.hr/life-and-style/food-and-travel/a293868/David-Skoko-emisija-Motor-loza-kuhaca.html ŽGVACET S PALENTOM I SALATOM OD KUPUSA S MRKVOM Sastojci za 10 osoba: • 1 kokoš oko 2 kg • 500 g povrća za temeljac • 400 ml vina • 150 ml maslinova ulja  • 4 glavice luka  • 600 g pelata  • 1 glavica češnja češnjaka  • 1 vezica peršina  • grančica ružmarina • sol i papar  • manja glavica ljubičastog kupusa • mrkva • palenta Priprema: Otkostite kokoš. Zatim narežite povrće za temeljac i dinstajte ga. Dodajte kosti i sve kratko dinstajte pa podlijte s malo vina. Čim alkohol ishlapi dodajte 1,5 litru vode pa kuhajte na laganoj vatri 45 minuta.  Meso narežite na manje komade i zapecite u širokom loncu na zagrijanom maslinovom ulju.  Na zapečeno meso dodajte sjeckani luk, dinstajte dok ne omekša pa podlijte vinom. Kada vino malo ispari dodajte ocijeđene pelate, miješajte i ostavite da krčka nekoliko minuta.  Začinite, dodajte sjeckani če...