PILETINA U UMAKU OD GLJIVA, SIRA I VINA 🍄
Piletina u umaku od gljiva, sira i vina Ono što ovu piletinu u umaku od vrhnja i vina čini neodoljivom nije samo savršena kombinacija okusa nego i način na koji se sve kuha u jednoj tavi. Manje posuđa, više vremena za uživanje. Piletina u umaku od gljiva, sira i vina Sastojci: 450 g fileta pilećih prsa sol papar 40 g glatkog brašna 1 čajna žličica češnjaka u prahu 1 čajna žličica luka u prahu 1/2 čajne žličice paprike u prahu 1 prstohvat kajenskog papra 90 g pršuta 40-50 g maslaca 150 g šampinjona, narezanih 2 ljutike, nasjeckane 2 žlice svježih listova timijana (2 čajne žličice sušenih) 1 žlica svježe nasjeckane kadulje (1 čajna žličica sušene) 250 ml suhog bijelog vina 250 ml pilećeg temeljca 120-150 ml slatkog vrhnja, prema potrebi 50 g ribanog Gruyèrea Priprema : Začinite piletinu solju i paprom. U plitku zdjelu stavite brašno, češnjak u prahu, luk u prahu, papriku i kajenski papar. Uvaljajte piletinu u tu mješavinu da je obloži sa svih strana. Rasp...