ČOKOLADNA JAJA - IDEALNO ZA USKRS
Čokoladna jaja – idealno za Uskrs
Čokoladne pisanice obožavaju mali i veliki, a omiljen su desert za
vrijeme uskrsnih blagdana. Možete ih kupiti već gotove u trgovinama, ili ih
napraviti sami.
Čokoladna jaja
Sastojci:
- 340 g tamne čokolade
- 300 g šećera u prahu
- 250 glatkog maslaca od
kikirikija
- 85 g omekšanog maslaca
- 1 čajna žličica ekstrakta
vanilije
- 1 čajna žličica biljnog ulja
- sol po želji
Priprema:
1.
Lim za pečenje
prekrijte s papirom za pečenje i stavite sa strane.
2. Mikserom pomiješajte omekšani maslac, maslac od kikirikija i
šećer u prahu. Miksajte dok se sastojci ne povežu. Dodajte ekstrakt vanilije i
prstohvat soli i nastavite miksati.
3.
Od dobivene smjese
oblikujte jajolike kuglice – upotrijebite otprilike 30 grama smjese za jednu
kuglicu. Položite ih na papir za pečenje. Ako primijetite da je smjesa mekana i
da se previše lijepi za prste, stavite je u zamrzivač na 15 minuta, pa nastavite
s oblikovanjem slatkih pisanica.
4. Oblikovana jaja stavite u zamrzivač na oko sat vremena da se
stisnu.
5.
Napravite glazuru:
nasjeckanu čokoladu ili čokoladne kapljice pomiješajte s uljem i rastopite na
pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ohlađena jaja uronite u rastopljenu čokoladu.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Brzo radite kako se smjesa od
kuglica ne bi počela topiti i stvarati vam nered.
6. Vratite čokoladna jaja u zamrzivač da se stisnu, a potom ih
poslužite. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar