ČOKOLADNA JAJA - IDEALNO ZA USKRS





Čokoladna jaja – idealno za Uskrs

 

 

Čokoladne pisanice obožavaju mali i veliki, a omiljen su desert za vrijeme uskrsnih blagdana. Možete ih kupiti već gotove u trgovinama, ili ih napraviti sami.

 

 

 

Čokoladna jaja

 

Sastojci:

  • 340 g tamne čokolade
  • 300 g šećera u prahu
  • 250 glatkog maslaca od kikirikija
  • 85 g omekšanog maslaca
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica biljnog ulja
  • sol po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Lim za pečenje prekrijte s papirom za pečenje i stavite sa strane.

2.     Mikserom pomiješajte omekšani maslac, maslac od kikirikija i šećer u prahu. Miksajte dok se sastojci ne povežu. Dodajte ekstrakt vanilije i prstohvat soli i nastavite miksati.

3.     Od dobivene smjese oblikujte jajolike kuglice – upotrijebite otprilike 30 grama smjese za jednu kuglicu. Položite ih na papir za pečenje. Ako primijetite da je smjesa mekana i da se previše lijepi za prste, stavite je u zamrzivač na 15 minuta, pa nastavite s oblikovanjem slatkih pisanica.

4.     Oblikovana jaja stavite u zamrzivač na oko sat vremena da se stisnu.

5.     Napravite glazuru: nasjeckanu čokoladu ili čokoladne kapljice pomiješajte s uljem i rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ohlađena jaja uronite u rastopljenu čokoladu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Brzo radite kako se smjesa od kuglica ne bi počela topiti i stvarati vam nered.

6.    Vratite čokoladna jaja u zamrzivač da se stisnu, a potom ih poslužite. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

DOMAĆI RAVIOLI S PESTOM I KRUŠKAMA