ZLEVANKA OD JABUKA
Zlevanka od jabuka
Da biste uživali u finom kolaču ne treba vam puno posebnih sastojaka –
ukusan desert možete napraviti i od svakodnevnih sastojaka iz smočnice i
hladnjaka, poput brašna, šećera, jaja, ulja, nešto začina i jabuka.
Zlevanka od jabuka
Sastojci:
- 450 g pirea od jabuke
- 240 g brašna
- 200 g bijelog šećera
- 125 ml biljnog ulja
- 2 čajne žličice praška za
pecivo
- 1 jaje
- 1 čajna žličica cimeta u prahu
- ½ čajne žličice muškatnog
oraščića
- ¼ čajne žličice mljevenog
klinčića
- prstohvat soli
Priprema:
1.
Pomiješajte brašno,
bijeli šećer, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, mljeveni klinčić i
malo soli. U drugoj zdjeli pomiješajte pire od jabuka, ulje i jaje. Pomiješajte
suhe i vlažne sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
2.
Prelijte smjesu u
namašćeni kalup za pečenje kolača i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na
180 Celzijevih stupnjeva oko 50 minuta. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen
prije nego što ga izvadite iz pećnice.
3. Ohladite kolač prije rezanja i posluživanja. Po želji ga možete
posuti s malo šećera u prahu. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar