ZLEVANKA OD JABUKA






Zlevanka od jabuka

 

 

Da biste uživali u finom kolaču ne treba vam puno posebnih sastojaka – ukusan desert možete napraviti i od svakodnevnih sastojaka iz smočnice i hladnjaka, poput brašna, šećera, jaja, ulja, nešto začina i jabuka.

 

 

 

Zlevanka od jabuka

 

Sastojci:

  • 450 g pirea od jabuke
  • 240 g brašna
  • 200 g bijelog šećera
  • 125 ml biljnog ulja
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 1 čajna žličica cimeta u prahu
  • ½ čajne žličice muškatnog oraščića
  • ¼ čajne žličice mljevenog klinčića
  • prstohvat soli

 

 

 

Priprema:

 

1.      Pomiješajte brašno, bijeli šećer, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, mljeveni klinčić i malo soli. U drugoj zdjeli pomiješajte pire od jabuka, ulje i jaje. Pomiješajte suhe i vlažne sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

2.     Prelijte smjesu u namašćeni kalup za pečenje kolača i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 50 minuta. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.

3.     Ohladite kolač prije rezanja i posluživanja. Po želji ga možete posuti s malo šećera u prahu. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

ZELENA STRANA ŽIVOTA