PILETINA U PRŠUTU S GRILANIM POVRĆEM
Piletina u pršutu s grilanim povrćem
Imamo recept savršen za one trenutke vam se jede nešto poznato ali malo drukčije i nešto posebno fino ali brzo. Pileća prsa omotana pršutom i lijepo začinjena bit će jednako uspješna večera na kraju napornog radnog dana i nedjeljni ručak kojim želite impresionirati obitelj ili prijatelje.
Piletina u pršutu s grilanim povrćem
Sastojci za dvije osobe:
2 pileća filea
4 tanke fete pršuta
100 g krem sira
1/2 žličice suhog origana
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
15 ml maslinova ulja
Za prilog:
1 tikvica srednje veličine
100 g cherry rajčica
15 ml maslinova ulja
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
Bosiljak za dekoraciju
Priprema:
Pileće filee lagano zarežite po sredini kako biste napravili džepić za nadjev.
Krem sir pomiješajte s origanom, soli i paprom te njime napunite piletinu.
Svaki file posebno omotajte fetama pršuta i učvrstite čačkalicom ako bude potrebno.
Zagrijte roštilj i pecite piletinu na srednje jakoj vatri 4 - 5 minuta sa svake strane dok pršut ne postane hrskav, a piletina se do kraja ispeče.
Tikvicu narežite na trakice, a cherry rajčice prepolovite.
U zdjeli pomiješajte tikvice i rajčice s maslinovim uljem, soli i paprom.
Zagrijte roštilj i pecite tikvice dvije minute sa svake strane dok ne omekšaju, a rajčice kratko pecite dok ne počnu puštati sok.
Piletinu poslužite s grilanim povrćem i ukrasite bosiljkom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar