PILETINA U PRŠUTU S GRILANIM POVRĆEM





Piletina u pršutu s grilanim povrćem




Imamo recept savršen za one trenutke vam se jede nešto poznato ali malo drukčije i nešto posebno fino ali brzo. Pileća prsa omotana pršutom i lijepo začinjena bit će jednako uspješna večera na kraju napornog radnog dana i nedjeljni ručak kojim želite impresionirati obitelj ili prijatelje.




Piletina u pršutu s grilanim povrćem 


Sastojci za dvije osobe:

2 pileća filea 
4 tanke fete pršuta 
100 g krem sira 
1/2 žličice suhog origana 
1/2 žličice soli 
1/4 žličice papra 
15 ml maslinova ulja 



Za prilog:

1 tikvica srednje veličine 
100 g cherry rajčica 
15 ml maslinova ulja 
1/2 žličice soli 
1/4 žličice papra 
Bosiljak za dekoraciju 




Priprema:

Pileće filee lagano zarežite po sredini kako biste napravili džepić za nadjev.

Krem sir pomiješajte s origanom, soli i paprom te njime napunite piletinu.

Svaki file posebno omotajte fetama pršuta i učvrstite čačkalicom ako bude potrebno.

Zagrijte roštilj i pecite piletinu na srednje jakoj vatri 4 - 5 minuta sa svake strane dok pršut ne postane hrskav, a piletina se do kraja ispeče.

Tikvicu narežite na trakice, a cherry rajčice prepolovite.

U zdjeli pomiješajte tikvice i rajčice s maslinovim uljem, soli i paprom.

Zagrijte roštilj i pecite tikvice dvije minute sa svake strane dok ne omekšaju, a rajčice kratko pecite dok ne počnu puštati sok.

Piletinu poslužite s grilanim povrćem i ukrasite bosiljkom.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE