SVINJSKI MEDALJONI U PRŠUTU S UMAKOM OD GLJIVA 🍄





Svinjski medaljoni u pršutu s umakom od gljiva 



Svinjski medaljoni u umaku od gljiva jednostavno je jelo koje se brzo priprema. Iskoristite vrganje ili lisičarke, ali ako nemate njih pri ruci poslužit će i šampinjoni. Poslužite uz njoke, zelene rezance ili pire krumpir.




Svinjski medaljoni u pršutu s umakom od gljiva 


Sastojci za dvije osobe:

Za medaljone:

400 g svinjskog filea 
6 tankih feta pršuta 
15 ml maslinova ulja 
1/2 žličice soli 
1/4 žličice papra 
1 žličica suhog timijana 
10 g maslaca 



Za umak od gljiva:

200 g šampinjona 
1 češanj češnjaka 
15 g maslaca 
100 ml vrhnja za kuhanje 
50 ml bijelog vina 
1 prstohvat soli i papra 


Za prilog:

100 g cherry rajčica 
Peršin za dekoraciju 




Priprema:

Svinjski file narežite na medaljone debljine oko 4 cm.

Svaki medaljon omotajte fetom pršuta pa učvrstite kuhinjskim koncem ili čačkalicom.

Začinite solju, paprom i timijanom.

Zagrijte roštilj i pecite medaljone na srednje jakoj vatri 4 - 5 minuta sa svake strane dok pršut ne postane hrskav, a meso sočno.

Kad maknete medaljone s roštilja ostavite ih da malo odmore.

U tavi rastopite maslac i dodajte nasjeckani češnjak pa ga pržite 30 sekundi, a zatim dodajte narezane gljive.

Pržite gljive dok ne omekšaju, zatim ulijte bijelo vino i kuhajte dok alkohol ne ispari.

Potom ulijte vrhnje za kuhanje, začinite solju i paprom te kuhajte još dvije minute dok umak ne postane kremast.

Cherry rajčice pecite u tavi s malo maslinova ulja dok ne omekšaju i lagano se karameliziraju.

Medaljone poslužite na tanjuru s umakom od gljiva i pečenim cherry rajčicama.

Ukrasite peršinom.




Pripremila: Ivana Matas 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE