GRILANE SMOKVE S GRČKIM JOGURTOM I PISTACIJAMA
Grilane smokve s grčkim jogurtom i pistacijama
Smokve su mnogima omiljena ljetna poslastica, a u kombinaciji s medom, cimetom i grčkim jogurtom mogu poslužiti kao fini doručak ili osvježavajući desert. Priprema je zaista jednostavna i oduzet će ti maksimalno 10-ak minuta,
Grilane smokve s grčkim jogurtom i pistacijama
Sastojci za dvije osobe:
300 ml grčkog jogurta
4 smokve
1 žlica meda
1 žlica maslaca
30 g neslanih pistacija
1/2 žličice cimeta
Nekoliko listića svježe mente
Priprema:
Smokve operite i popola prerežite.
Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri pa na njega stavite smokve okrenute prerezanom stranom prema dolje.
Pecite ih 2 - 3 minute dok ne omekšaju i karameliziraju se.
Potom ih prelijte s pola žlice meda i pospite cimetom.
U čaše ili zdjelice rasporedite grčki jogurt.
Na vrh jogurta posložite grilane smokve pa ih pospite nasjeckanim pistacijama i preostalim medom.
Ukrasite listićima svježe mente i odmah poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar