GRILANE SMOKVE S GRČKIM JOGURTOM I PISTACIJAMA





Grilane smokve s grčkim jogurtom i pistacijama 




Smokve su mnogima omiljena ljetna poslastica, a u kombinaciji s medom, cimetom i grčkim jogurtom mogu poslužiti kao fini doručak ili osvježavajući desert. Priprema je zaista jednostavna i oduzet će ti maksimalno 10-ak minuta,





Grilane smokve s grčkim jogurtom i pistacijama 


Sastojci za dvije osobe:

300 ml grčkog jogurta 
4 smokve 
1 žlica meda 
1 žlica maslaca 
30 g neslanih pistacija 
1/2 žličice cimeta 
Nekoliko listića svježe mente 




Priprema:

Smokve operite i popola prerežite.

Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri pa na njega stavite smokve okrenute prerezanom stranom prema dolje.

Pecite ih 2 - 3 minute dok ne omekšaju i karameliziraju se.

Potom ih prelijte s pola žlice meda i pospite cimetom.

U čaše ili zdjelice rasporedite grčki jogurt.

Na vrh jogurta posložite grilane smokve pa ih pospite nasjeckanim pistacijama i preostalim medom.

Ukrasite listićima svježe mente i odmah poslužite.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE