LAZANJE S BUNDEVOM I TRI VRSTE SIRA





Lazanje s bundevom i tri vrste sira 




Topla, kremasta i mirisna, ova netipična verzija lazanja donosi okuse jeseni na vaš stol. Iako samo recept nazvali lazanje s bundevom, ona zapravo ne dominira, već se lijepo stapa s okusima sireva i začina.




Lazanje s bundevom i tri vrste sira 


Sastojci:

  • 115 g maslaca
  • 1 luk, nasjeckan
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 čajna žličica jabučnog octa
  • 1 čajna žličica sušene kadulje
  • 425 g pirea od bundeve
  • 1 žlica meda
  • 1 čajna žličica naribanog svježeg muškatnog oraščića
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • 1 veliko jaje, umućeno
  • 425 g ricotte
  • 350 g naribane gaude ili provolonea
  • 350 g naribane mozzarelle
  • ulje, za namastiti lim
  • 450 g tijesta za lazanje




Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte luk i češnjak i pržite, povremeno miješajući, dok ne zamirišu i ne omekšaju, oko 7 minuta. Dodajte ocat i kuhajte, miješajući, dok uglavnom ne ispari, oko 4 minute. Umiješajte kadulju. Dodajte bundevu, sirup i muškatni oraščić; posolite i popaprite. Kuhajte, miješajući, još oko 5 minuta.
  2. U zdjeli pomiješajte jaje, ricottu, dvije trećine gaude i dvije trećine mozzarelle.
  3. Namstite posudu za pečenje dimenzija 33 x 23 cm. Dno prekrijte tankim slojem smjese od bundeve i poslažite prvi sloj tjestenine. Pospite jednom trećinom nadjeva s tri vrste sira i prelijte trećinom nadjeva od bundeve. Ponavljajte dok imate sastojaka. Završite slojem tjestenine i pospite s preostalim sirom.
  4. Prekrijte posudu folijom i pecite lazanje 35 minuta. Skinite foliju, povećajte temperaturu pećnice na 200 stupnjeva. Pecite još oko 20 minuta.
  5. Ostavite da odstoji 5 minuta i poslužite.



Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE