ŠARLOTA S JAGODAMA


https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a405/Torta-sarlota-s-jagodama.html



ŠARLOTA S JAGODAMA 


Sastojci:

• 450 g jagoda
• 400 g piškota 
• 200 ml mlijeka 
• 3 žlice ruma
• 2 žlice likera od limuna po želji 
• 6 listića želatine 
• 500 g pisanog svježeg sira 
• 150 g jogurta 
• 2 žličice naribane limunove korice 
• 400 ml slatkog vrhnja 




Priprema:


Operite i očistite voće, odvojite 300 g jagoda pa ih narežite na osmine.

Pomiješajte ih s likerom i žlicom šećera te ostavite da odstoje.

Namočite želatinu da omekša. 

Svježi sir izmiješajte s jogurtom, preostalim šećerom i limunovom koricom, otopite želatinu pa je dodajte u kremu.

Kad se krema počne želirati dodajte joj tučeno slatko vrhnje. 

Odvojiti 350 g kreme u drugu zdjelu, a u ostatak umiješajte zašećerene jagode.

Dio piškota umočite cijele u smjesu mlijeka i ruma pa ih slažite tako se popuni dio kalupa.

Uz stranicu kalupa poredajte piškote koje ste samo s jedne strane namočili mlijekom i rumom.

U sredini prvo razmažite kremu s voćem, a zatim na nju stavite 300 g bijele kreme.

Ostavite tortu 3 sata u hladnjaku.


Primjedbe