ŠARLOTA S JAGODAMA
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a405/Torta-sarlota-s-jagodama.html
ŠARLOTA S JAGODAMA
Sastojci:
• 450 g jagoda
• 400 g piškota
• 200 ml mlijeka
• 3 žlice ruma
• 2 žlice likera od limuna po želji
• 6 listića želatine
• 500 g pisanog svježeg sira
• 150 g jogurta
• 2 žličice naribane limunove korice
• 400 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Operite i očistite voće, odvojite 300 g jagoda pa ih narežite na osmine.
Pomiješajte ih s likerom i žlicom šećera te ostavite da odstoje.
Namočite želatinu da omekša.
Svježi sir izmiješajte s jogurtom, preostalim šećerom i limunovom koricom, otopite želatinu pa je dodajte u kremu.
Kad se krema počne želirati dodajte joj tučeno slatko vrhnje.
Odvojiti 350 g kreme u drugu zdjelu, a u ostatak umiješajte zašećerene jagode.
Dio piškota umočite cijele u smjesu mlijeka i ruma pa ih slažite tako se popuni dio kalupa.
Uz stranicu kalupa poredajte piškote koje ste samo s jedne strane namočili mlijekom i rumom.
U sredini prvo razmažite kremu s voćem, a zatim na nju stavite 300 g bijele kreme.
Ostavite tortu 3 sata u hladnjaku.
Primjedbe
Objavi komentar