VARIVO S OSLIĆEM I KRUMPIROM 🥔




Varivo s oslićem i krumpirom 



Varivo će biti još ukusnije ako mu dodate 1 – 2 kockice zamrznutog umaka od povrća. U tom slučaju smanjite količinu pirea rajčice. Umjesto oslića možete koristiti drugu bijelu ribu, primjerice bakalar.





Varivo s oslićem i krumpirom 


Sastojci:

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 manji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 komadić celera
  • oko 700 g krumpira
  • oko 500 g fileta oslića bez kože (smrznutih ili svježih)
  • 50 g bijelog vina
  • 250 g pirea rajčice ili 2 žlice koncentrata rajčice
  • 500 g povrtnog ili ribljeg temeljca
  • voda po potrebi
  • 1 list lovora
  • ½ žličice sušenog kopra
  • sol i papar



Priprema:

  1. Luk i češnjak nasjeckajte, mrkvu i celer narežite na sitne kockice, a krumpir na kockice oko 1 x 1 cm. Za bržu pripremu luk, mrkvu, celer i češnjak zajedno usitnite u sjeckalici.
  2. Ribu pregledajte kako biste odstranili zaostale kosti pa narežite na komade veličine zalogaja. Može biti smrznuta ili svježa.
  3. U zdjeli zagrijte maslinovo ulje. Dodajte usitnjeno povrće i malo posolite pa pirjajte 5 minuta. Zatim dodajte krumpir, promiješajte pa zalijte vinom, rajčicom i temeljcem. Dodajte vode da pokrije površinu krumpira, ubacite lovor i kopar.
  4. Nakon što varivo zakipi, poklopite i kuhajte oko 25 minuta. Sada u varivo dodajte ribu, lagano promiješajte, poklopite i kuhajte još 7 - 10 minuta (duže ako je zamrznuta, kraće ako je svježa) tj. dok krumpir ne postane mekan, a riba kuhana. Začinite po ukusu i poslužite odmah. Dobar tek!


Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?