MAĐARICE






Mađarice 



Mađarice potječu iz srednje Europe, a njihov popularni recept prenosio se s koljena na koljeno. Ove kolače odlikuje sočno tijesto koje se puni bogatim kremastim punjenjem, a često ih prelijevamo čokoladom ili posipamo šećerom u prahu. Njihova jedinstvena kombinacija okusa čini ih savršenim izborom za božićne svečanosti, ali i za obiteljska okupljanja tijekom cijele godine. Pronašli smo recept koji su koristile naše bake i s kojim nema šanse da vam mađarice ove godine na blagdanskom stolu ne budu hit među gostima.




Mađarice 


Sastojci:

Za tijesto:

  • 500 g brašna
  • 250 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli

Za punjenje:

  • 200 g mljevenih oraha (ili badema)
  • 150 g šećera
  • 150 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer

Za preljev:

  • 200 g tamne čokolade
  • 50 ml ulja




Priprema:

  • U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. Dodajte maslac, jaja i umijesite glatko tijesto. Umotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  • Na laganoj vatri zagrijte mlijeko, dodajte mljevene orahe, šećer i vaniliju. Miješajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  • Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini. Izrežite na pravokutnike, stavite malo punjenja na svaki komad i preklopite ga. Oblikujte u pravokutnike.
  • Prebacite kolače na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi.
  • Otopite čokoladu s uljem na laganoj vatri. Kada su kolači pečeni i ohlađeni, prelijte ih čokoladom. Pustite da se čokolada stvrdne i tek onda poslužite.




Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

SCHWARZWALD KEKSI

BOR OD LISNATOG TIJESTA S KRUŠKAMA I ĐUMBIROM 🍐

LINZER PITA