LINZER PITA




Linzer pita 



Slažemo se - blagdanski stol kao da nije potpun bez linzera. Ti prhki, nježno aromatični keksići jedni su od najstarijih europskih slastica koje su se zahvaljujući svojoj jednostavnosti i savršenom spoju prhkog tijesta i voćnog pekmeza održale sve do danas.




Linzer pita 


Sastojci:

za tijesto:

  • 350 g glatkog brašna
  • 250 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 jaje

dodatno:

  • pekmez ili marmelada (mi smo koristili pekmez od brusnice)
  • šećer u prahu



Priprema:

  1. Pobrinite se da su vam svi sastojci hladni, po mogućnosti i brašno. Od brašna, maslaca, šećera i jaja ručno umijesite tijesto. Podijelite ga u dva dijela.
  2. Zamotajte ga u prozirnu foliju i pustite da se jedan sat hladi u hladnjaku. Nakon toga razvaljate oba dijela u kvadratni oblik. Prvi dio prebacite u pleh, površinu bockajte vilicom. Preko cijelog donjeg dijela obilno stavite pekmez. Drugi dio tijesta izrežite na trake i dijagonalno složite preko pekmeza.
  3. Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, odnosno dok trakice od tijesta ne porumene. Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu i narežite na prutiće.


Pripremila: Ivana Matas 








Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

VARIVO S OSLIĆEM I KRUMPIROM 🥔