5 TAJNI NAJUKUSNIJEG KUHANOG VINA 🍷





5 tajni najukusnijeg kuhanog vina 




Crno ili bijelo vino — što birate? Zapravo, možete oboje. Ključ savršenog kuhanog vina nije u boji, nego u pristupu: kvaliteta prije kvantitete.




Kvaliteta prije kvantitete

Manje kvalitetno vino lako je „zamaskirati“ šakom začina, vanilijom, medom ili anisom, no takvi trikovi rijetko rezultiraju pićem kojem ćete se poželjeti vratiti. Pravo kuhano vino počinje dobrim, čistim vinom koje zadržava svoju strukturu, aromu i karakter čak i kada se zagrije.



Sa začinima lagano

Tradicionalni recept je uvijek najbolji: cimet, klinčić, šećer i malo vode — ali u umjerenim količinama, tek toliko da naglase, a ne preuzmu aroma vina. Cilj je postići sklad, a ne sakriti ono što vino zapravo jest.



Vino se ne smije prekuhati

Najčešća greška? Predugo kuhanje. Vino treba maknuti s vatre čim zakipi. Tako ostaje svježe, aromatično i zadržava svoju punoću. Pregrijavanje samo spaljuje alkohol i gubi se šarm koji kuhano vino čini posebnim.



Začini da, ali s mjerom

Cimet i klinčić najbolje je staviti u propusnu vrećicu ili mrežicu kako bi se lako uklonili nakon nekoliko sati. Tako se sprječava da njihov intenzitet nadvlada okus vina.



Šećer — uvijek na kraju

Najbolji trenutak za dodavanje šećera je pri samom kraju. Tako se aroma vina najljepše otvara, a okus dolazi do punog izražaja.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

KAKO UREDITI MODERAN DOM PO EUROPSKIM LIFESTYLE TRENDOVIMA?