ZIMSKA PALOMA - CITRUSNA ALKOHOLNA ELEGANCIJA





Zimska Paloma - citrusna alkoholna elegancija 



Zima i kokteli često se ne spajaju u istoj rečenici, ali zimska Paloma dokazuje da i najhladniji mjeseci mogu imati svoj svjež, vibrantan potpis u čaši. Klasična meksička Paloma poznata je po svojoj okusnoj lakoći: tequila, grejp, limeta i soda stvaraju piće koje miriše na sunce i odmor. No, zimska verzija donosi dublji, topliji karakter, uz bogatstvo začina i sezonskih nota koje nas griju dok vani pada snijeg. Ili se barem samo gradovi ‘utapaju’ u maglama.




Zimska Paloma 

Sastojci (za 1 koktel):

  • 50 ml bijele tequile
  • 80 ml soka od crvenog grejpa (svježe iscijeđenog)
  • 15 ml soka od limete
  • 20 ml sirupa od meda i cimeta (vidi dolje)
  • Soda voda (po želji, za dulju verziju)
  • Morska sol, šećer i cimet za rub čaše
  • Led
  • Svježi ružmarin ili kolutić grejpa za dekoraciju
  • Sirup od meda i cimeta:
  • 2 žlice meda
  • 60 ml vode
  • 1 štapić cimeta



Priprema:

Sastojke za sirup od meda i cimeta lagano zagrijte dok se med ne otopi, ostavite da se ohladi i procijedite. Rub čaše premažite medom i umočite u mješavinu soli, šećera i cimeta. U shakeru pomiješajte tequilu, sok od grejpa, limetu i sirup od meda i cimeta. Dodajte led i dobro protresite. Ulijte u čašu preko leda, nadopunite sodom po želji. Ukrasite grančicom ružmarina ili kriškom grejpa.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

VARIVO S OSLIĆEM I KRUMPIROM 🥔