MIRISNI KEKSIĆI OD BADEMA





Mirisni keksići od badema 



U vremenu kada nas svakodnevne obaveze vuku na sve strane, malo tko može odoljeti jednostavnom užitku svježe pečenih keksića. Miris badema, hrskava tekstura i blaga slatkoća vraćaju nas u djetinjstvo, a dobra vijest je da se ovi keksići pripremaju brzo i bez puno komplikacija.




Mirisni keksići od badema 


Sastojci:

200 g mljevenih badema

- 100 g glatkog brašna

- 80 g šećera u prahu

- 1 vanilin šećer

- 100 g maslaca (sobne temperature)

- 1 jaje

prstohvat soli

- bademi u listićima (za ukrašavanje)



Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljevene bademe, brašno, šećer u prahu, vanilin šećer i sol.

Dodajte maslac i jaje pa rukama ili mikserom zamijesite glatko tijesto.

Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.

Pećnicu zagrijte na 180 °C.

Od tijesta oblikujte male kuglice, lagano ih spljoštite i složite na lim obložen papirom za pečenje.

Po želji pospite listićima badema.

Pecite 12–15 minuta, dok rubovi lagano ne porumene.

Ohladite na rešetki i poslužite uz šalicu kave ili čaja.


Zašto su posebni?

Ovi keksići spajaju jednostavnost pripreme i bogat okus badema koji ostavlja dojam domaće, ali i profinjene slastice. Idealni su za blagdane, ali i za svaki dan kada vam treba mala doza slatkog zadovoljstva.

Kako kaže poznata izreka – sreća je u malim stvarima, a jedan topli bademov keksić mogao bi biti upravo to.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

VARIVO S OSLIĆEM I KRUMPIROM 🥔