POPEČCI OD TIKVICA I BATATA S UMAKOM OD JOGURTA




Popečci od tikvica i batata s umakom od jogurta 




Hrskavi izvana, mekani iznutra i puni svježih, aromatičnih okusa — ovi popečci od tikvica i batata prava su poslastica. Savršeno balansiraju slatkoću batata i blagu svježinu tikvica, dok začinsko bilje i luk dodaju dubinu svakom zalogaju.




Popečci od tikvica i batata s umakom od jogurta 


Sastojci:

  • 1-2 srednje tikvice, naribane
  • 1 batat, nariban (oguljen ili neoguljen)
  • 1/2 sitno sjeckanog žutog luka
  • 1 i 1/2 čajne žličice soli, podijeljeno
  • 2 velika jaja
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 žlice nasjeckane svježe metvice
  • 1/2 čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 40 g kukuruznog brašna
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 80 ml maslinovog ulja

Za umak od jogurta

  • 120 g grčkog jogurta
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica nasjeckane svježe metvice
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica meda
  • 1/4 čajne žličice češnjaka u prahu
  • sol, po ukusu
  • svježe mljeveni crni papar, po ukusu



Priprema:

  1. Napravite umak od jogurta tako da pjenjačom pomiješate sve sastojke za umak osim soli i papra. Kušajte, a zatim dodajte sol i papar po ukusu. Poklopite i stavite u hladnjak do posluživanja.
  2. Naribajte tikvice, posolite ih s pola čajne žličice soli i ostavite da puste vodu. Naribajte batat i nasjeckajte luk. Posolite s pola čajne žličice soli.
  3. Iscijedite višak vode iz tikvica i prosušite ih papirnatim ručnikom.
  4. U velikoj zdjeli umutite jaja, češnjak, peršin, metvicu, preostalih 1/2 čajne žličice soli i papar. Umiješajte povrće, a zatim kukuruzno brašno i kukuruzni škrob i dobro promiješajte.
  5. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Grabite dvije po dvije žlice smjese od tikvica. Stavite smjesu na vruću tavu i poravnajte je žlicom. Nemojte pretrpavati tavu, pecite popečke u serijama, oko 3 minute sa svake strane. Prebacite pečene popečke na tanjur obložen papirnatim ručnikom.
  6. Poslužite toplo s umakom od jogurta.


Pripremila: Ivana Matas 




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE