PEČENA PIZZA S PESTOM U LIMU 🍕





Pečena pizza s pestom u limu




Priprema tijesta je izuzetno jednostavna, a osim pesta trebat ćete još svega nekoliko namirnica.





Pečena pizza s pestom u limu 


Sastojci:

  • 500 g brašna (u receptu se koristi self rising brašno. To je brašno koje već sadrži prašak za pecivo i sol)
  • 2 žlice pesta
  • 1 x kuglica buffalo mozzarelle od 125 g
  • 350 g zrelih cherry rajčica
  • Artičoke u ulju



Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 200°C. Unutrašnjost lima za pečenje 25cm x 35cm namažite s malo maslinovog ulja.
  • U zdjelu stavite brašno s malim prstohvatom morske soli, a zatim postupno dodajte 270 ml vode, miješajući na početku vilicom. Prebacite na površinu posutu brašnom i mijesite nekoliko minuta dok ne postane glatko, a zatim ga valjkom razvucite u veliki pravokutnik, malo veći od lima za pečenje.
  • Pažljivo smjestite tijesto u tepsiju, te ostavite da malo visi na rubovima. Tijesto namažite pestom.
  • Cherry rajčice prepolovite, a artičoke ocijedite i sve lagano pomiješajte. Ulje od artičoke ostavite sa strane.
  • Sada smjesu od rajčica i artičoka lagano stavite na tijesto, dodajte komadiće mozzarelle te napravite rubove kao u videu.
    Rubove zatim lagano premažite uljem u kojem su bile artičoke.
  • Kako bi tijesto bilo hrskavo, pecite ga na dnu pećnice 30 minuta.
  • Dobar tek!




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE