PALAČINKE S NAROM I ČOKOLADOM 🍫





Palačinke s narom i čokoladom 




Tko kaže da doručak mora biti dosadan? Ako i vi pripadate onima koji vjeruju da je prvi obrok dana savršen trenutak za uživanje u nečemu što je istovremeno i ukusno i nutritivno vrijedno – imamo recept koji ćete odmah dodati među omiljene. Znate onaj osjećaj kada na Instagramu naletite na savršeno fotogeničan recept koji vam jednostavno ne izlazi iz glave?




Palačinke s narom i čokoladom 


Sastojci:

  • dvije velike žlice proteinskog praha (po izboru, može vanilija ili čokolada)

  • jedna zrela banana

  • dva jaja

  • četvrtina šalice zobenog brašna

  • jedna čajna žličica praška za pecivo

  • pola šalice jogurta (grčki je najbolji, ali može i obični)

  • šaka komadića tamne čokolade

  • jedna čajna žličica vanilin šećera (ili zaslađivača po želji)

  • jedna šalica sjemenki nara (otprilike pola nara)

  • malo ulja (kokosovo ili maslinovo) za prženje




Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke: proteinski prah, zobeno brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. U drugoj zdjeli izgnječite bananu, dodajte jaja i jogurt, pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte mokre sastojke u suhe i sve dobro sjedinite. Ako vam se smjesa čini pregusta, slobodno dodajte još malo jogurta ili mlijeka dok ne postignete željenu konzistenciju.

Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu s malo kokosovog ili maslinovog ulja. Kada je tavu vruća, ulijte malu količinu smjese i pecite palačinke. Pospite po svakoj malo komadića tamne čokolade dok se peče. Svaku palačinku pecite dva do tri minute sa svake strane, dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

Kada su palačinke gotove, složite ih jednu na drugu, premažite šlagom (po izboru) i obavezno pospite sjemenkama nara i ostatkom čokoladnih komadića. Ako želite da budu slađe, slobodno dodajte med, javorov sirup ili neki voćni preljev.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE