PALAČINKE S KESTEN PIREOM





Palačinke s kesten pireom 



Jeste li ikad probali palačinke s kesten pireom? Ili biste radije preskočili tu kombinaciju? Za neke je to prava jesenska poslastica, savršena mješavina kremastog, slatkog i orašastog okusa, dok drugima zvuči kao kulinarski eksperiment koji bi radije zaobišli.




Palačinke s kesten pireom 

Sastojci (za 6–8 palačinki):

  • 6-8 tankih palačinki
  • 200 g kesten pirea (kupovni ili domaći)
  • 1–2 žlice mlijeka (po potrebi za omekšavanje pirea)
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice nasjeckanih oraha
  • Šećer u prahu za posipanje
  • Po želji: malo ruma ili vanilije, tamna čokolada



Priprema:

  • Pripremi palačinke po svom omiljenom receptu i ostavi ih da se malo ohlade.
  • Kesten pire omekšaj s malo mlijeka (i po želji aromom ruma ili vanilije). Treba biti maziv, ali ne tekuć.
  • Namaži palačinke kesten pireom i zarolaj ih ili presavij na četvrtine.
  • Na svaku dodaj žlicu šlaga, pospi nasjeckanim orasima i šećerom u prahu.
  • Po želji na vrh palačinke dodaj malo otopljene tamne čokolade!


Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE