ORZO S HOKAIDO TIKVOM I MRKVOM
Orzo s hokaido tikvom i mrkvom
Orzoto s hokaido tikvom i mrkvom pravo je utješno jelo – jednostavno, mirisno i puno okusa koji podsjećaju na domaće. Savršen je izbor za ručak ili večeru kada želite nešto zdravo, toplo i sezonsko.
Orzo s hokaido tikvom i mrkvom
Sastojci:
jedna četvrtina hokaido tikve
1 veća glavica luka
2 mrkve
1 crvena paprika (može i bez)
300 g ječma
pola žličice kurkume
20 g maslaca
peršin
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema:
1.Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Dodajte mu na kockice narezanu mrkvu i tikvu. Posolite, popaprite i dodajte kurkumu.
2. Dinstajte na laganoj vatri pet do deset minuta, a zatim dodajte ječam i vodu (ili temeljac ako imate) da prekrije sve sastojke.
3. Kuhajte na laganoj vatri dok ječam ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte kockicu maslaca i peršin i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar