MOUSSE OD KESTENA I ČOKOLADE
Mousse od kestena i čokolade
Ovaj mousse od kestena i čokolade upravo je takav. Bogat, s toplim aromama kestena i ruma i neodoljivom bazom od čokolade… s tek malo šlaga i ukrasa izgledat će kao iz časopisa.
Mousse od kestena i čokolade
Sastojci:
- 285 ml vrhnja za šlag, istučenog + 145 ml vrhnja za šlag, istučenog, za posluživanje
- 200 g tamne čokolade, otopljene
- 250 g kesten-pirea
- 2 žlice tamnog ruma
- kuhani ili kandirani kesteni ili komadići čokolade, za ukras, po želji
Priprema:
- Istucite vrhnje u šlag.
- Otopite čokoladu i umiješajte je u kesten pire. Dodajte rum, promiješajte i pomiješajte sve sa šlagom.
- Žlicom rasporedite u 6 čaša.
- Istucite preostalo vrhnje za šlag i dodajte ga po malo na vrh moussea u svakoj čaši.
- Ohladite u hladnjaku dok se ne stisne, barem pola sata.
- Ukrasite po želji i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar