MOUSSE OD KESTENA I ČOKOLADE





Mousse od kestena i čokolade 



Ovaj mousse od kestena i čokolade upravo je takav. Bogat, s toplim aromama kestena i ruma i neodoljivom bazom od čokolade… s tek malo šlaga i ukrasa izgledat će kao iz časopisa.




Mousse od kestena i čokolade 


Sastojci:

  • 285 ml vrhnja za šlag, istučenog + 145 ml vrhnja za šlag, istučenog, za posluživanje
  • 200 g tamne čokolade, otopljene
  • 250 g kesten-pirea
  • 2 žlice tamnog ruma
  • kuhani ili kandirani kesteni ili komadići čokolade, za ukras, po želji



Priprema:

  1. Istucite vrhnje u šlag.
  2. Otopite čokoladu i umiješajte je u kesten pire. Dodajte rum, promiješajte i pomiješajte sve sa šlagom.
  3. Žlicom rasporedite u 6 čaša.
  4. Istucite preostalo vrhnje za šlag i dodajte ga po malo na vrh moussea u svakoj čaši.
  5. Ohladite u hladnjaku dok se ne stisne, barem pola sata.
  6. Ukrasite po želji i poslužite.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE