KEKSI PUNJENI NUTELLOM





Keksi punjeni Nutellom 



Keksi s Nutellom su raskošna slastica koja će oduševiti ljubitelje deserata, a posebice ovog slatkog namaza. Riječ je o keksima s mekanom sredinom i hrskavim rubovima te rastopljenom Nutellom u sredini koja se vrlo lako priprema kod kuće. Kekse je najbolje servirati 15-ak minuta nakon pečenja – tada su još dovoljno topli za uživanje, a rubovi su dovoljno čvrsti da ih možete držati bez lomljenja.




Keksi punjeni Nutellom 


Sastojci:

  • 170 g glatkog brašna
  • 130 g smeđeg šećera
  • 120 g maslaca
  • 10 žličica Nutelle ili drugog sličnog namaza
  • 1 veliko jaje
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica meda
  • ½ čajne žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli



Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, sodu bikarbonu i sol i stavite sa strane. U drugoj posudi pomiješajte mokre sastojke: rastopljeni maslac, smeđi šećer, med i ekstrakt vanilije. Dodajte i jaje i sve dobro promiješajte.
  2. Mokre sastojke umiješajte u brašno i povežite. Dobiveno tijesto bit će mekano – stavite ga u hladnjak na oko sat i pol da se stvrdne.
  3. Zamrznite Nutellu: na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje stavite po jednu čajnu žličicu Nutelle kako biste formirali 10 individualnih slatkih zalogajčića. Stavite pladanj s Nutellom u hladnjak na sat vremena da zalogajčići stvrdnu toliko da ih možete odvojiti i podići s papira za pečenje.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite dva pleha za pečenje keksa. Nauljite ih ili prekrijte papirom za pečenje i stavite sa strane.
  5. Ohlađeno tijesto za kekse podijelite na 10 jednakih dijelova. Svaki komad tijesta spljoštite, stavite u sredinu smrznutu Nutellu pa zamotajte ostatak tijesta oko punjenja. Oblikujte kekse debljine oko 1,5 centimetara. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  6. Posložite oblikovane kekse na pripremljene plehove – udaljite kekse jedne od drugih jer će se tijekom termičke obrade proširiti.
  7. Stavite peći kekse u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 12 do 13 minuta, odnosno dok ne budu pečeni, a rubovi ne poprime zlatnu boju. Ohladite kekse 15-ak minuta prije posluživanja. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE