BUREK U RIŽINOM PAPIRU





Burek u rižinom papiru



Burek je klasik koji svi volimo; sočno meso, lagano začinjeno, zamotano u hrskavo tijesto. No što ako vam kažemo da postoji jednostavnija, laganija verzija koju možete pripremiti kod kuće, kad nemate vremena ili volje razvlačiti klasično tijesto? Rješenje je burek u rižinom papiru, a ovo je jelo već steklo status viralnog na društvenim mrežama.




Burek u rižinom papiru 


Sastojci:

Sastojci za nadjev

  • 600 g mljevene govedine
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 4 žličice dimljene paprike
  • sol

Sastojci za “tijesto”

  • 2-3 jaja
  • 4 žličice ulja
  • 8 lista rižinog papira



Priprema:

  • Pirjajte luk i češnjak na tavi, zatim dodajte mljevenu govedinu i začine. Pustite da se meso potpuno skuha i potom ga ohladite (to osigurava da rižin papir ne postane gnjecav).
  • Umutite jaje s uljem i premažite svaki list rižinog papira s obje strane ovom smjesom.
  • Stavite list rižinog papira na radnu površinu, dodajte ohlađeni nadjev i pažljivo zamotajte.
  • Stavite u fritezu na zrak (air fryer) na 180 °C 10 minuta ili pecite u pećnici dok ne postane hrskavo.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE