BROWNIE S MASLACEM OD KIKIRIKIJA 🥜





Brownie s maslacem od kikirikija 



Postoje kolači koji su jednostavno stvoreni da impresioniraju, a ove čokoladne kocke definitivno spadaju u tu kategoriju. Bogati slojevi tamne čokolade stapaju se s kremastim maslacem od kikirikija, dok slani kikirikiji na vrhu daju hrskavi kontrast.




Brownie s maslacem od kikirikija 


Sastojci:

350 g maslaca
150 g nasjeckane tamne čokolade
300 g smeđeg šećera
100 g šećera
pola žličice soli
6 jaja
260 g glatkog brašna
40 g kakaa u prahu
2 žličice praška za pecivo
200 g maslaca od kikirikija
50 ml mlijeka
100 g slanog kikirikija




Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Čokoladu otopite sa 100 g maslaca na laganoj vatri i ostavite sa strane. Ostatak maslaca, šećere i sol miksajte oko dvije minute dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro umiješajte.

Ulijte otopljeni maslac s čokoladom. Na kraju dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjedinite. Tijesto izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte površinu. Maslac od kikirikija kratko zagrijte u lončiću, dodajte mlijeko i promiješajte.

Smjesu žlicom rasporedite po površini tijesta u malim hrpicama pa drškom žličice lagano prošarajte da dobijete mramorni uzorak. Pospite kikirikijem i pecite oko 40 minuta. Brownie ostavite na rešetki najmanje dva sata da se dobro ohladi prije rezanja.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE