TJESTENINA S CIKLOM I FETOM





Tjestenina s ciklom i fetom



Sastojci:

  • 2 velike cikle, oguljene i grubo nasjeckane na komade
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 luka, sitno nasjeckana
  • 4 stabljike celera, sitno nasjeckane
  • 4 mrkve, oguljene i sitno nasjeckane
  • 1 mala vezica bosiljka
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 400 g tjestenine
  • 75 g kiselog vrhnja
  • 100 g feta sira
  • sol
  • papar



Priprema :

  1. Ulijte vodu u veliki lonac, posolite i zakuhajte na jakoj vatri pa dodajte narezanu ciklu. Kuhajte 5 minuta, a zatim ciklu izvadite prebacite na tanjur. Lonac s vodom ostavite sa strane.
  2. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, celer i mrkvu i kuhajte 8 minuta dok ne omekšaju. Bosiljak sitno nasjeckajte, dodajte u tavu zajedno s češnjakom i pržite još 30 sekundi.
  3. U lonac s vodom od cikle dodajte tjesteninu i kuhajte minutu manje nego što piše u uputama. Ocijedite, sačuvajte 200 ml vode od tjestenine i vratite tjesteninu u tavu od povrća.
  4. U međuvremenu ciklu, polovicu prženog povrća, bosiljak i vrhnje izmiksajte u glatku smjesu. Postupno dodajte sačuvanu vodu od tjestenine da se umak razrijedi, ali i dalje ostane gust.
  5. Umiješajte ovaj umak u tjesteninu zajedno s preostalim prženim povrćem i malo začina. Podijelite u zdjele, izmrvite fetu i pospite preostalim listovima bosiljka. Po želji dodajte još malo crnog papra.



Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE