RIŽOTO S PILETINOM





Rižoto s piletinom 



Rižoto je jedno od onih slasnih jela koje se uz malo truda, volje i organizacije može pripremiti i u vlastitom domu.



Rižoto s piletinom 


Sastojci:

  • 250 g otkoštenog pilećeg zabatka
  • 200 g riže za rižoto
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • 30 g parmezana
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 1 žlica maslaca
  • 1 čajna žličica sušenog bosiljka
  • 1 čajna žličica limunova soka
  • biljno ulje
  • sol i papar po želji



Priprema : 

  1. Zagrijte pileći temeljac.
  2. Papirnatim ručnikom odstranite višak tekućine s otkoštenog pilećeg zabatka.
  3. Narežite piletinu na komade otprilike iste veličine, pa ih prepirjajte na nešto ulja dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
  4. Izvadite piletinu iz tave, dodajte po potrebi još ulja i ubacite sirovu rižu. Lagano je tostirajte nekoliko minuta uz često miješanje.
  5. Riži dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno oko pola minute.
  6. Podlijte rižu s bijelim vinom. Pomiješajte i kuhajte koju minutu dok vino ne ispari.
  7. Potom počnite dolijevati po 2 dl pilećeg temeljaca u tavu uz često miješanje dok riža ne popije svu tekućinu.
  8. Dodavajte temeljac malo-pomalo dok ne potrošite svu tekućinu ili dok jelo ne postane kremasto, ali zrna riže budu al dente. Taj proces obično traje 15 do 20 minuta.
  9. Pri kraju kuhanja vratite u tavu pečenu piletinu, umiješajte maslac i naribani parmezan te začinite solju, paprom i začinskim travama po želji.
  10. Poslužite s malo svježe iscijeđenog limunova soka i sezonskom salatom. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

5 NAJČEŠĆIH MITOVA O NOKTIMA KOJIMA NE BISTE TREBALI VJEROVATI