PILETINA SA SLANINOM 🥓





Piletina sa slaninom 




Jos jedan od nacina kako pripemiti ukusnu piletinu.Lijepu izgleda ,i super je da se posluzi za goste.




Piletina sa slaninom 


Sastojci:

  • 6 komada pilećih bataka bez kostiju
  • 200 g mrkve
  • 100 g slanine
  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar



Priprema :

Marinirajte pileće batke sa začinima po vlastitom ukusu. Ostavite da se marinira u hladnjaku 2-3 sata. Nakon toga svaki komad mesa istucite i narežite na manje komade. Naribajte mrkvu. Svaki komad piletine omotajte slaninom. Krumpir ogulite i narežite na kolutiće i začinite. Krumpir prelijte maslinovim uljem ili obložite papirom za pečenje. Na lim za pečenje poslužite krumpir u jednom sloju, zatim mrkvu i na kraju pileće rolice. Tepsiju prekrijte folijom ili poklopcem i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C, pa pecite 60 minuta. Otprilike 10-15 minuta prije nego što ih izvadite iz pećnice maknite foliju kako bi rolice porumenile. 




Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE