NJOKI U KREMASTOM UMAKU OD LIMUNA, TIKVICA I PARMEZANA 🍋
Njoki u kremastom umaku od limuna, tikvica i parmezana
Kraj ljeta uvijek sa sobom donosi obilje svježih tikvica i laganih jela koja nas podsjećaju na sunčane dane. Upravo zato ovaj recept spaja najbolje od sezone; sočne tikvice, svježinu limuna i kremoznost koja daje pravi comfort food osjećaj. Idealno je jelo za prijelazno razdoblje: dovoljno lagano da priziva ljeto, a opet dovoljno utješno za prve rujanske večeri.
Njoki u kremastom umaku od limuna, tikvica i parmezana
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 ljutika, sitno nasjeckana
- 3 češnja češnjaka, usitnjena
- 1 velika tikvica, narezana na kockice
- 1 šalica punomasnog kokosovog mlijeka iz konzerve (prije upotrebe dobro protresti)
- 2 žlice naribane limunove korice
- 2 žlice nutritivnog kvasca
- 1 šalica povrtnog temeljca
- 1 pakiranje njoka (280–340 g)
- sok 1 limuna
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
Priprema:
- U velikoj neljepljivoj tavi ili loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa kratko pirjajte šalotku i češnjak. Pazite da češnjak ne zagori!
- Dodajte tikvicu i pirjajte još oko 5 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.
- Ubacite preostale sastojke i dobro promiješajte da se sjedine.
- Poklopite, smanjite vatru i kuhajte oko 10 minuta, odnosno dok njoki ne omekšaju.
- Poslužite uz svježi bosiljak, parmezan (po želji bezmliječni) i tostirane krušne mrvice.
Pripremila : Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar