KOLAČ OD ŠLJIVA I GINOM
- 400 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 250 ml tekućeg jogurta
- 125 g šećera
- 3 jaja
- 15 šljiva
- gin
- šećer u prahu
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer, a u drugoj jaja, ulje, jogurt, vanilin šećer i malo gina. Nakon što ste sastojke iz obje zdjele dobro promiješali možete ih zajedno iskombinirati i još jednom dobro promiješati.
Prekrijte vaš pleh papirom za pečenje i izlijte tijesto. Prepolovite unaprijed oprane šljive, izvadite koštice i lagano ih umetnete u tijesto. Tijesto bi trebalo biti dovoljno gusto da šljiva ne može propasti na dno pleha.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180°C oko 45 minuta dok kolač ne porumeni, ali ne previše. Najbolji način za testiranje da li je kolač gotov je zabadanje čačkalice u tijesto. Kada je gotov pustite ga da se ohladi, pospite ga sećerom u prahu, a osim gin&tonika najbolje ga je poslužiti uz kavu ili hladan sok.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar