KOLAČ OD ŠLJIVA I GINOM






Kolač sa šljivama i ginom




Šljive je najbolje jesti sirove no mogu se iskoristiti i za pripremu pekmeza, kompota ili kolača, a mi smo pronašli jedan recept koji svojim okusom i jednostavnošću pripreme zove da ga napravite.





Kolač sa šljivama i ginom 


Sastojci:
  • 400 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 250 ml tekućeg jogurta
  • 125 g šećera
  • 3 jaja
  • 15 šljiva
  • gin
  • šećer u prahu



Priprema :

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer, a u drugoj jaja, ulje, jogurt, vanilin šećer i malo gina. Nakon što ste sastojke iz obje zdjele dobro promiješali možete ih zajedno iskombinirati i još jednom dobro promiješati.

Prekrijte vaš pleh papirom za pečenje i izlijte tijesto. Prepolovite unaprijed oprane šljive, izvadite koštice i lagano ih umetnete u tijesto. Tijesto bi trebalo biti dovoljno gusto da šljiva ne može propasti na dno pleha.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180°C oko 45 minuta dok kolač ne porumeni, ali ne previše. Najbolji način za testiranje da li je kolač gotov je zabadanje čačkalice u tijesto. Kada je gotov pustite ga da se ohladi, pospite ga sećerom u prahu, a osim gin&tonika najbolje ga je poslužiti uz kavu ili hladan sok.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE