JUHA OD PEČENIH RAJČICA 🍅
Puna je dubokih, bogatih okusa koji podsjećaju na domaće nedjeljne ručkove i ono starinsko kuhanje "na lagano". Topla, zasitna i mirisna – idealna je za dane kada vam treba tanjur utjehe, ali nemate volje za komplikacije. A najbolji dio? Pećnica odradi većinu posla, a vi "poberete" sve pohvale.
2 kg zrelih rajčica
1 glavica luka
6 režnja češnjaka
1 mrkva
1 paprika
žličica šećera
origano
peršin
sol
papar
maslinovo ulje
U posudu za pečenje stavite rajčice i ostalo povrće (osim peršina). Posolite, dodajte šećer, origano i maslinovo ulje.
Povrće stavite peći na 200 stupnjeva na otprilike 45 minuta.
Pečeno povrće usitnite štapnim mikserom, zajedno sa sokom koje je je pustilo i svježim peršinom. Juhi dodajte otprilike 1,5 dcl vode i stavite kuhati do vrenja.
Kada juha prokuha, ugasite vatru, dodajte malo maslinovog ulja i uživajte u okusima ljeta!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar