JUHA OD PEČENIH RAJČICA 🍅



Juha od pečenih rajčica 



Puna je dubokih, bogatih okusa koji podsjećaju na domaće nedjeljne ručkove i ono starinsko kuhanje "na lagano". Topla, zasitna i mirisna – idealna je za dane kada vam treba tanjur utjehe, ali nemate volje za komplikacije. A najbolji dio? Pećnica odradi većinu posla, a vi "poberete" sve pohvale.





  • 2 kg zrelih rajčica

  • 1 glavica luka

  • 6 režnja češnjaka

  • 1 mrkva

  • 1 paprika

  • žličica šećera

  • origano

  • peršin

  • sol

  • papar

  • maslinovo ulje





Priprema :

U posudu za pečenje stavite rajčice i ostalo povrće (osim peršina). Posolite, dodajte šećer, origano i maslinovo ulje.


 Povrće stavite peći na 200 stupnjeva na otprilike 45 minuta.


 Pečeno povrće usitnite štapnim mikserom, zajedno sa sokom koje je je pustilo i svježim peršinom. Juhi dodajte otprilike 1,5 dcl vode i stavite kuhati do vrenja.


Kada juha prokuha, ugasite vatru, dodajte malo maslinovog ulja i uživajte u okusima ljeta!




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

KOLIKO JE ČESTO POTREBNO PRATI HLAČE?

BOŽANSTVENA TORTA OPERA