BRUSCHETTA BEZ KRUHA






Bruschetta bez kruha




Bruschetta bez kruha zapravo je grillani fino marinirani pileći file - natrpan salatom od rajčice i preliven redukcijom balzamičnog octa. Idealna za lagani ručak ili večeru, ova "bruschetta" donosi mirise Italije na potpuno nov način.





Bruschetta bez kruha 


Za piletinu/marinadu

  • 6 tankih fileta pilećih prsa (110 g svaki)
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 60 ml balzamičnog octa
  • 1 čajna žličica dijon senfa
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice sušenog bosiljka
  • ¼ čajne žličice sušenog origana
  • ¼ čajne žličice soli



Za „bruschettu“

  • 225 g zrelih rajčica, nasjeckanih na kockice
  • 3 češnja češnjaka, vrlo sitno nasjeckana
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice svježeg bosiljka, nasjeckanog
  • ¼ čajne žličice soli
  • ¼ čajne žličice mljevenog papra
  • 60 ml balzamičnog octa




Priprema :

Za piletinu
  1. U zdjeli pjenjačom izmiješajte sve sastojke za marinadu.
  2. Stavite piletinu u plastičnu vrećicu za pohranu hrane, a zatim je prelijte marinadom.
  3. Zatvorite vrećicu, provjerite je li meso sa svih strana u marinadi i stavite u hladnjak na 1 sat.

    Za pripremu "bruschette"

  1. Zagrijte roštilj ili grill tavu.
  2. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte rajčice, češnjak, bosiljak, maslinovo ulje, sol i papar. Ostavite sa strane dok ne ispečete piletinu.
  3. Pecite piletinu na roštilju ili grill tavi nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobije lijepu boju i ne bude posve pečena.
  4. Na svaki komad piletine stavite malo salate i prelijte balzamičnom redukcijom.
  5. Poslužite i uživajte.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

ZELENA STRANA ŽIVOTA