ZOBENI KEKSI S ČOKOLADOM 🍫




Zobeni keksi s čokoladom

 

 

Zobeni keksi s komadićima čokolade američki je klasik. Ova vrsta slastice u Sjedinjenim Američkim Državama pekla se još u 19. stoljeću, a i danas je rado viđena na obiteljskim stolovima te popularna među svim generacijama.

 

 

 

Zobeni keksi s čokoladom

 

 

Sastojci:

 

  • 300 g smeđeg šećera
  • 250 g tamne čokolade
  • 240 g krupnih zobenih pahuljica
  • 225 g omekšalog maslaca
  • 180 g glatkog brašna
  • 2 velika jaja
  • 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1 čajna žličica soli

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.

2.     U velikoj zdjeli pomiješajte glatko brašno, sodu bikarbonu i sol. Stavite je sa strane.

3.     Izmiksajte mikserom maslac sa sobne temperature i smeđi šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Ubacite jaja i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se sastojci ne povežu.

4.     U jaja i maslac postupno umiješajte brašno, pa dodajte zobene pahuljice i sitno nasjeckanu čokoladu.

5.     Žlicom uzimajte dio smjese i stavljajte u obliku hrpica na pripremljeni pleh s tim da ostavljate razmak između dvije hrpice.

6.    Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici oko 12 do 15 minuta dok rubovi ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE