ZOBENI KEKSI S ČOKOLADOM 🍫
Zobeni keksi s čokoladom
Zobeni keksi s komadićima čokolade američki je klasik. Ova vrsta
slastice u Sjedinjenim Američkim Državama pekla se još u 19. stoljeću, a i
danas je rado viđena na obiteljskim stolovima te popularna među svim
generacijama.
Zobeni keksi s čokoladom
Sastojci:
- 300 g smeđeg šećera
- 250 g tamne čokolade
- 240 g krupnih zobenih pahuljica
- 225 g omekšalog maslaca
- 180 g glatkog brašna
- 2 velika jaja
- 2 čajne žličice ekstrakta
vanilije
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1 čajna žličica soli
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste prekrili papirom
za pečenje.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte glatko brašno, sodu bikarbonu i
sol. Stavite je sa strane.
3. Izmiksajte mikserom maslac sa sobne temperature i smeđi šećer
dok ne dobijete pjenastu smjesu. Ubacite jaja i ekstrakt vanilije i nastavite
miksati dok se sastojci ne povežu.
4.
U jaja i maslac
postupno umiješajte brašno, pa dodajte zobene pahuljice i sitno nasjeckanu
čokoladu.
5. Žlicom uzimajte dio smjese i stavljajte u obliku hrpica na
pripremljeni pleh s tim da ostavljate razmak između dvije hrpice.
6. Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici oko 12 do 15 minuta
dok rubovi ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Ohladite prije posluživanja.
Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar