ZAPEČENI KRUMPIRI SA ŠUNKOM I PRELJEVOM OD VRHNJA I SIRA 🥔
Zapečeni krumpiri sa šunkom i preljevom od vrhnja i sira
Zapečeni krumpiri uvijek su hit! Isprobajte ove obogaćene šunkom
i sočnim rastopljenim preljevom. Dobar tek!
Zapečeni krumpiri sa šunkom i preljevom od vrhnja i sira
Sastojci:
• 6 šnita šunke u ovitku
• 6 krumpira srednje veličine
• 100 g ribanog sira
• sol i papar
Preljev:
• 180 g kiselog vrhnja
• 100 g krem sira
• 1 ljutika
• 2 režnja češnjaka
• peršin
• 60 ml povrtnog temeljca
Priprema:
Krumpire ogulite i zarežite kao harmoniku.
Ispred i iza svakog krumpira stavite po jednu kuhaču pa tako
zarezujte kako ne biste prerezali krumpire do kraja.
Stavite ih u hladnu vodu, posolite i kuhajte oko 15 minuta
da su otprilike napola kuhani.
Sitno nasjeckajte ljutiku, češnjak i peršin.
U zdjelicu dodajte kiselo vrhnje, krem sir, ljutiku, češnjak
i peršin.
Zalijte temeljcem i dobro promiješajte.
Šnite šunke narežite na četvrtine.
U proreze svakog krumpira umetnite po četiri komadića šunke.
Posložite krumpire na lim za pečenje pa prelijte preljevom.
Popaprite i pospite naribanim sirom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta i
poslužite toplo.
Uz jelo će dobro odgovarati zelena salata.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar