ZAPEČENI KRUMPIRI SA ŠUNKOM I PRELJEVOM OD VRHNJA I SIRA 🥔





Zapečeni krumpiri sa šunkom i preljevom od vrhnja i sira  

 

 

Zapečeni krumpiri uvijek su hit! Isprobajte ove obogaćene šunkom i sočnim rastopljenim preljevom. Dobar tek!

 

 

 

Zapečeni krumpiri sa šunkom i preljevom od vrhnja i sira

 

 

Sastojci:

 

• 6 šnita šunke u ovitku

• 6 krumpira srednje veličine

• 100 g ribanog sira

• sol i papar

 

 

Preljev:

 

• 180 g kiselog vrhnja

• 100 g krem sira

• 1 ljutika

• 2 režnja češnjaka

• peršin

• 60 ml povrtnog temeljca

 

 

 

Priprema:

 

Krumpire ogulite i zarežite kao harmoniku.

Ispred i iza svakog krumpira stavite po jednu kuhaču pa tako zarezujte kako ne biste prerezali krumpire do kraja.

Stavite ih u hladnu vodu, posolite i kuhajte oko 15 minuta da su otprilike napola kuhani.

Sitno nasjeckajte ljutiku, češnjak i peršin.

U zdjelicu dodajte kiselo vrhnje, krem sir, ljutiku, češnjak i peršin.

Zalijte temeljcem i dobro promiješajte.

Šnite šunke narežite na četvrtine.

U proreze svakog krumpira umetnite po četiri komadića šunke.

Posložite krumpire na lim za pečenje pa prelijte preljevom.

Popaprite i pospite naribanim sirom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta i poslužite toplo.

Uz jelo će dobro odgovarati zelena salata.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE