ZAPEČENI KRUH SA SIROM, MASLACEM I ČEŠNJAKOM





Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom

 

 

Kruh je redovit gost na našim stolovima. Jedemo ga u svim prigodama, ali onim malo posebnijim želimo i malo finiju varijantu kruha. Mnogi će se složiti da nema finije od one sa sirom, maslacem i češnjakom.

 

 

Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom

 

 

Sastojci:

  • 1 štruca bijelog kruha (ili drugog po želji)
  • 2 glavice češnjaka
  • 200 grama omekšanog maslaca
  • 100 grama ribanog ementalera
  • 100 grama ribane suhe mozzarelle
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 2 žlice sjeckanog vlasca
  • prstohvat soli
  • drugi začini po izboru (ulje s čilijem, ribana korica limuna…)

 

 

Priprema:

 

  1. Odrežite krajeve s glavica češnjaka, posolite ih i premažite maslinovim uljem. Omotajte ih aluminijskom folijom, stavite u pećnicu ugrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite pola sata. U omekšani maslac istisnite pečeni češnjak, ubacite peršin, vlasac i ostale začine po želji te dobro promiješajte.
  2. Kruh zarežite u obliku mreže i vodite računa da zarezi budu duboki, ali nikako nemojte prerezati kruh do kraja. Sada smjesu češnjaka i maslaca rasporedite po kruhu, pazeći na to da dovoljno nafilate unutrašnjost. Na isti način u razreze rasporedite i ribani sir.
  3. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 15 minuta tj. dok kruh na površini ne bude zlatne boje.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE