ZAPEČENI KROASANI S JAJIMA, ŠUNKOM I SIROM






Zapečeni kroasani s jajima, šunkom i sirom

 

 

U današnjem užurbanom ritmu života svi tražimo recepte koji su brzi, jednostavni, a opet ukusni i hranjivi. Pronašli smo recept koji savršeno spaja praktičnost s domaćim okusima, idealan je za doručak, brunch ili lagani obrok tijekom dana. Kombinacija jaja, šunke, sira i kroasana daje sočan i bogat zalogaj koji će zadovoljiti i glad i nepce.

 

 

Zapečeni kroasani s jajima, šunkom i sirom

 

Sastojci:

  • 6 kroasana
  • 12 jaja
  • šunka
  • ribani sir
  • sol, papar, vlasac, začini po izboru

 

 

 

Priprema:

  • Krosane prerežite na pola i rasporedite ih u kalupe za muffine. Udubite sredinu svakog kroasana.
  • U svaki kroasan ubacite 1 jaje te ga pospite nasjeckanom šunkom i naribanim sirom.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, 15-20 minuta.
  • Nakon 15 minuta možete prerezati jedan kroasan da provjerite je li unutrašnjost pečena.
  • Pečene kroasane pospite vlascem i poslužite još tople!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE