VOĆNI TART BEZ PEČENJA - JAGODE I LIMUN U NAJBOLJOJ KOMBINACIJI





Voćni tart bez pečenja  - jagode i limun u najboljoj kombinaciji

 

 

Temperature rastu, stoga biramo deserte bez pečenja! Ovaj šareni tart od jagoda i limuna pravo je ljetno osvježenje. Hrskava podloga od keksa i maslaca savršeno se slaže s kremastim limunovim curdom, od kojeg se u jedan dio dodaje džem od jagode. Isprobaj ovaj brzi recept i oduševi se!

 

 

 

Voćni tart bez pečenja

 

Sastojci:

 

·        maslac 250 g petit beurre keksi

·        300 g sol 0,50 žličica

·        jaje 4 kom

·        žumanjak 4 kom

·        šećer 250 g

·        limunova korica 2 žličica

·        sok od limuna 250 ml

·        gustin (kukuruzni škrob) 2 žlica

·        džem od jagoda 250 ml

·        slatko vrhnje

 

 

 

Priprema:

 

5 žlica maslaca rastopi na slaboj vatri ili u mikrovalnoj, prebaci u veliku zdjelu. Dodaj mljevene kekse i 1/4 žličice soli. Dobro promiješaj da se sve sjedini.

 

Dnom šalice za mjerenje mješavinu keksa utisni u dno i stranice kalupa. Stavi u hladnjak da se dobro stisne, minimalno 20 minuta.

U srednjoj zdjeli izmiksaj žumanjke i cijela jaja. Rastopi ostatak maslaca. Dodaj u maslac mješavinu jaja, šećer, limunovu koricu, sok od limuna i gustin. Zagrijavaj, uz stalno miješanje pjenjačom, dok se curd ne stisne na gustoću pudinga, 6-8 minuta.

 

Curd od limuna procijedi kroz fino cjedilo u vatroslatnu posudu srednje veličine. ! žalicu curda (250 ml) prebaci u durgu posudu te u taj manji dio umiješaj džem od jagoda.

Obje kreme postupno ulij u sredinu pripremljene kore od keksa, naizmjence. Malo kreme od limuna, malo one od jagoda.

Vrhom štapića za ražnjiće izmiješaj dviej kreme. Dobro ohladi da se stisne, minimalno 2 sata, najbolje preko noći.

Dobro ohlađeni šareni tart od jagoda i limuna posluži uz tučeno slatko vrhnje.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE