VOĆNI TART BEZ PEČENJA - JAGODE I LIMUN U NAJBOLJOJ KOMBINACIJI
Voćni tart bez pečenja
- jagode i limun u najboljoj kombinaciji
Temperature
rastu, stoga biramo deserte bez pečenja! Ovaj šareni tart od jagoda i limuna
pravo je ljetno osvježenje. Hrskava podloga od keksa i maslaca savršeno se
slaže s kremastim limunovim curdom, od kojeg se u jedan dio dodaje džem od
jagode. Isprobaj ovaj brzi recept i oduševi se!
Voćni tart bez pečenja
Sastojci:
·
maslac 250 g petit beurre keksi
·
300 g sol 0,50 žličica
·
jaje 4 kom
·
žumanjak 4 kom
·
šećer 250 g
·
limunova korica 2 žličica
·
sok od limuna 250 ml
·
gustin (kukuruzni škrob) 2 žlica
·
džem od jagoda 250 ml
·
slatko vrhnje
Priprema:
5 žlica maslaca rastopi na
slaboj vatri ili u mikrovalnoj, prebaci u veliku zdjelu. Dodaj mljevene kekse i
1/4 žličice soli. Dobro promiješaj da se sve sjedini.
Dnom šalice za
mjerenje mješavinu keksa utisni u dno i stranice kalupa. Stavi u hladnjak da se
dobro stisne, minimalno 20 minuta.
U srednjoj zdjeli
izmiksaj žumanjke i cijela jaja. Rastopi ostatak maslaca. Dodaj u maslac
mješavinu jaja, šećer, limunovu koricu, sok od limuna i gustin. Zagrijavaj, uz
stalno miješanje pjenjačom, dok se curd ne stisne na gustoću pudinga, 6-8
minuta.
Curd od limuna
procijedi kroz fino cjedilo u vatroslatnu posudu srednje veličine. ! žalicu
curda (250 ml) prebaci u durgu posudu te u taj manji dio umiješaj džem od
jagoda.
Obje kreme postupno
ulij u sredinu pripremljene kore od keksa, naizmjence. Malo kreme od limuna,
malo one od jagoda.
Vrhom štapića za
ražnjiće izmiješaj dviej kreme. Dobro ohladi da se stisne, minimalno 2 sata,
najbolje preko noći.
Dobro ohlađeni šareni
tart od jagoda i limuna posluži uz tučeno slatko vrhnje.
Pripremila: Ivana
Matas
Primjedbe
Objavi komentar